גל האומיקרון ממשיך להתפשט ברחבי המדינה ומספר החולים במצב קשה מתקרב ל-500. פרופ' יונתן הלוי, נשיא המרכז הרפואי שערי צדק, שוחח על כך עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm.
"אנחנו מדברים על 100, 150 אלף מאומתים ביום, החדשות הטובות בעניין הזה, שבמספרים כאלה אנחנו חייבים להיות קרובים לשיא, אבל למאומת אין השלכות חוץ מההשלכות האפידמיולוגיות, ואנחנו יודעים שהאומיקרון מתפשט כסופה", הסביר פרופ' הלוי, והוסיף: "אני מעריך ששליש מתושבי ישראל יסיימו את הגל הזה אחרי שהם יהיו מאומתים", עם זאת ציין: "אין לזה חשיבות קלינית".
אריה שאל אותו, "האם היית רוצה שרופא או אחות מאומתים לאומיקרון יחזרו לטפל בחולים מיד?" על כך השיב פרופ' הלוי: "אם הוא סימפטומטי, בוודאי שלא, אם הוא א-סימפטומטי, אני לא שולל שנגיע לזה, יש כבר ארצות שהגיעו לזה", אך אמר: "אני לא חושב שזה כרגע על הפרק".
לדברי פרופ' הלוי, "קשה של אומיקרון, זה לא קשה של דלתא. יש פה הטיה לא מכוונת של הציבור, שנותנים את מספר החולים הקשה הכולל. כל מי שנזקק לחמצן מוגדר כקשה ולכן יש מספר כזה גבוה של חולים קשים בבית חולים, אבל הם לא באותה דרגת קושי של (הגל) הקודם, ולכן היחידות לטיפול נמרץ לא נמצאות בסכנת קריסה, בתי החולים לא נמצאים בסכנת קריסה".
בהמשך סיפר אריה כי "שמעתי על בית חולים גדול במרכז הארץ שאמר היום (ג'), שבמצב הנוכחי, אם יגיעו חולי קורונה, הוא ישכיב אותם גם בפנימיות רגילות", ושאל את פרופ' הלוי: "זה מקובל עליך?"
פרופ' הלוי השיב: "זה לא מקובל עליי, אבל זה צורך השעה. החדשות הטובות, הם משתחררים יותר מהר מאשר בגל הדלתא, הם קלים יותר מאשר בגל הדלתא, שיעור המונשמים נמוך בהרבה מאשר בגל הדלתא".
בסיום דבריו, ענה פרופ' הלוי לטוענים כי האומיקרון דומה לשפעת, והבהיר כי לא כך הדבר. "יש פוסט קוביד כנראה באומיקרון, פחות מאשר בגל הדלתא, ובשפעת אין לך את הפוסט קוביד", אמר, והוסיף: "המרפאות בבתי החולים מלאות באנשים עם פוסט קוביד".
עוד אמר: "יש את הפימס בילדים, זו מחלה אחרת". עם זאת, ציין כי מדיניות הבידודים של משרד הבריאות בבתי הספר מוגזמת, אך סייג: "יש הבדל בין לפרשן לכם באולפן לבין לקחת אחריות על תושבי מדינת ישראל. אז אני לא מתפלא שמשרד הבריאות הולך יותר לחומרה מאשר הפרשנים".
עריכה: אמיתי דואק