בית"ר ירושלים נמצאת באחת התקופות החשוכות בתולדותיה, אשר עלולה לקבל תפנית נוספת בצל המתיחות הגדולה בין הבעלים משה חוגג לבין יושב ראש המועדון והסמל הגדול אלי אוחנה. עם זאת, המועדון אישר כי נמצא פתרון לבעיה הכספית. ובכן, בזכות השגת הלוואות מגורמים שונים בגובה של 7.5 מיליון ש”ח, המועדון ניצל מפירוק. ניר אלון, ראש חטיבת הספורט בהסתדרות, שוחח עם רון קופמן ויוני הללי ב־103fm על הבקשה שלהם משחקני בית"ר ירושלים לקצץ ב-25%.
לדבריו, "אנו אמרנו מראש שברגע שקבוצה נמצאת במצב של חדלות פירעון, אנו מוכנים להיכנס מתחת לאלונקה, אבל אמרנו גם שהשחקנים מוכנים להלוות חלק מהשכר שלהם לקבוצה והוא יחזור אליהם כשיכנס בעלים חדש או משקיע חדש. אם לא יהיה בעלים חדש, נפנה כבר לבית המשפט. הרי ברגע שאנו פונים לבית הדין לעבודה, אנו עושים זאת בשם כל השחקנים. אם חלילה בית"ר תגיע למצב כזה, יהיו הרבה משקיעים שירצו לרכוש את הקבוצה וברור שהשחקנים יקבלו את הכסף בחזרה. בית המשפט יהיה חייב להתייחס לזה, כי זה החוק. יש סדרי עדיפות בכל דבר, אבל העובדים - איך שאנחנו מייצגים אותם - הם במקום מאוד גבוה".
כאשר קופמן שאל האם השחקנים שקיצצו להם את השכר לפני שנתיים קיבלו את הכסף בחזרה, השיב אלון כי "אני לא יודע, אבל המצב לפני שנתיים היה שונה. העובדות הן שיש, נכון להיום, קבוצה בשם בי"ת ירושלים שאני לא יודע מה יהיה העתיד שלה, אבל שאנו מנסים לגרום לה להתנהל כקבוצה מקצועית. הייתי השבוע כמה פעמים אצל השחקנים והסברתי להם את המצב, והם הבינו. הם רגילים לשחק כדורגל, הם לא צריכים להתעסק בדברים האלה. כשיש מצוקה ובעיה, אנחנו הגב של השחקנים - הם פונים אלינו כדי שנסייע".
לסיכום, אמר: "מה שביקשנו מהמנהלת זה שיהיה רואה חשבון מטעמנו, כי כרגע אין לי את כל הכלים כדי לעזור, אבל אני מקווה מאוד שזה יקרה. אני אעשה את הכל, אפעיל את כל האופציות - הבטחתי שביתה אם תהיה פעולה חד צדדית. קודם כל שיכנסו את 7 מיליון השקלים, אם לא - לא יהיה הסכם". קופמן השיב בחריפות: "תמיד אהבתי קרקס, אבל אני לא יודע באיזה תקפיד לשבץ אתכם שם".
עריכה: דוד זבולוני