בפינת טוב לדעת, סיפרה ד"ר רוזמן על הערך התזונתי של עדשים. "העדשים שייכות למשפחת הקטניות. הן מכילות בערך 30% חלבון איכותי, ומשמשות כמקור טוב לחלבון לאדם כבר מלפני אלפי שנים. זה אחד הגידולים הכי עתיקים שידועים והוזכרו בתנ"ך פעמים רבות, כשהסיפור הידוע הוא על עשו שמכר את הבכורה לאחיו יעקב תמורת נזיד עדשים".
עוד אמרה: "יש עדשים בצבעים שונים, הנפוצות בארץ הן: הכתומות, הירוקות והשחורות. את העדשים לא צריך להתפיח לילה שלם, אפשר לקחת אותם לשטוף ולבשל בבישול קצר יותר יחסית לקטניות אחרות. האינדקס הגליקמי שלהן נמוך מאוד, אז אם אוכלים אותן כתוספת למנת חלבון אחרת - ולא במקום - הן עדיפות בהשוואה לאורז, פסטה או תפוחי אדמה",.
בהמשך, המליצה לשלב אותן יחד עם דגנים כמו מג'דרה, משום שכתוצאה מכך, מתקבל חלבון איכותי. "כוס עדשים אחרי בישול זה 120 קלוריות ו-9 גרם חלבון. העדשים מכילות סיבים תזונתיים שנמצאו כמפחיתי סוכרת וסיכון לסרטן המעי הגס. עוד יתרון – אפשר להנביט אותם בקלות רבה מאוד. צריך לזכור שאחרי תהליך ההנבטה החלבונים הרבה יותר זמינים לגוף וגם מתפרקים חומרים אחרים שמעכבים את הספיגה".