זה נשמע כמו סצנה מסרט; אדם מן היישוב, גבר נשוי לילדים וסב לנכדים המתגורר בדרום הארץ, הצליח לשבור שיא היסטורי וניחש נכונה את ששת המספרים והמספר החזק בהגרלת הדאבל לוטו של מפעל הפיס. הפרס על ההצלחה הגדולה הוא סכום דמיוני של 80 מיליון שקלים, שהפך לפרס הגדול ביותר שניתן אי פעם בישראל.
פרופ' טל שביט, מומחה לכלכלה התנהגותית וכלכלת אושר (אוניברסיטת אריאל) שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm, והסביר כיצד ניתן להמשיך לשמור על שגרת חיים תקינה גם לאחר זכייה בסכומים אסטרונומיים, מבלי להיכנס לרכבת הרים של בזבוזי כספים: "מסתבר שזה לא בהכרח המתכון לאושר המושלם ולחיים הטובים ביותר. בכל המחקרים שקראנו יש שתי בעיות מרכזיות של אדם שזוכה בסכום גדול - הוא מפסיק את שגרת חייו ומתפטר מהעבודה, ואנו יודעים שעבודה מייצרת לנו משמעות. כשמפסיקים את הדברים הללו בבת אחת אין דבר שימלא את זה".
בהמשך, הוסיף: "אפילו אחרי גיל הפנסיה ממש מומלץ להמשיך לעבוד גם ברמה הבריאותית והפיזית. מעבר לכך, אחד הדברים המתקיימים זה שאנשים הפכו להיות נורא חשדניים, והחלו לחשוב שכל מי שחבר שלהם או אפילו בני משפחה רק רוצים את כספם. כשאתה נהיה חשדן, אתה מאבד את הקהילה שלך. יש סיפורים קיצוניים על אנשים שזכו והפכו להיות מאוד אומללים ובודדים, זה לא אומר שכל מי שזכה יגיע לשם. אם תדע לנהל את חייך בצורה נכונה, כנראה שהזכייה תשפר את חייך".
בסיום דבריו, הבהיר פרופ' שביט: "מי שזוכה, כדאי שייקח לעצמו יועץ מקצועי הגון שיגיד לו איך לחלק את הכסף. כשאתה מקבל סכום כזה, תשקיע אותו בצורה נכונה כדי שיניב לך הכנסה בכל חודש. אנשים קצת משתגעים ומתחילים לקנות כל מיני דברים. אנו יודעים שחומרנות זה לא דבר שעושה אותך מאושר, אלא רק פוגע באושר וזו שמחה רגעית. אחד הדברים הכי חשובים זה להמשיך בשגרת חיים כמה שניתן, אם אדם לא יודע מה לעשות עם הכסף, כנראה שגורלו לא יהיה כל כך חיובי".
עריכה: מיכל קדוש