מספר המאומתים היומי ממשיך במגמת ירידה ונדמה שישראל מתקרבת אט-אט ליציאה מהגל החמישי. בינתיים, הוסרו כמעט כל המגבלות, והחיים אפשר לומר, לכאורה חזרו לשגרה. למרות האופטימיות שמנסים לשדר בממשלה, יש מי שמתריע על פער בין מה שמוצג בתקשורת לבין המצב בשטח. פרופ' עופר מרין, מנכ"ל המרכז הרפואי שערי צדק, שוחח עם בן כספית והגיב לדברים.
פרופ' מרין התייחס למצוקה בבתי החולים, ואמר: "צריך מאוד לעשות הפרדה בין המצוקה של האשפוז, המצוקה של הצוות לבין המצוקה של המשאבים שאנחנו צריכים כדי להמשיך בפעילות. מערכת הבריאות בישראל במשך הרבה שנים הייתה מעבר לסף של לתת טיפול בצורה מקובלת בעולם המערבי למטופלים. במיונים בכל במדינה חסר מיטות טיפול נמרץ על המצב הרגיל הזה אתה מביא מגפה, זה מה שקורה למערכת".
עוד הוסיף, ואמר: "בבתי חולים בארץ לפני המגפה שכבו מאות אנשים בפרוזדורים של מחלקות פנימיות ואנחנו בעולם הרפואה חלילה וחס נגיד שהשלמנו אבל הבנו. על זה אתה מוסיף יותר מאלף מטופלים קשים שמאושפזים, אז התמונה ברורה". כמו כן, טען: "יש תמונה מאוד שונה של מה שאנחנו רואים מבחינת בי"ח ממה שהציבור רואה. הציבור רואה את המספרים המאוד גבוהים שהיו, שהולכים ויורדים. אנחנו רואים את הקצה, קצה הקרחון".
הוא הסביר כי למרות הירידה בנתוני החיוביים, גם אם נדבקים 20 אלף איש, "ו-1 מ-1,000 הוא קשה, אז נוספים למדינה כל יום 30-20 חולים קשים וזה המון. זה מספר עצום כי הם נשארים למשל ימים רבים ולמעשה למשך שבועות. לכן, צריך לדעת שבתי החולים מאוד עמוסים ויהיה פער בין הדעיכה של המספרים שהציבור רואה לבין הדעיכה של המספרים אצלנו. המאושפזים שנכנסים היום ישכבו שבועיים-שלושה. שערי צדק באמת לאורך כל השנתיים האלה גם בגל החמישי הוא בי"ח עם מספר החולים הגבוה ביותר של המטופלים".
כשנשאל האם העומס בבית החולים גרם לפגיעה בטיפול בחולים, השיב בזהירות: "ביטלנו מקרים אלקטיביים, אנשים שהיו צריכים להגיע לניתוחים ופעולות שונות - דחינו את זה. אז אנשים נפגעו". אך הדגיש: "לא דחינו חולה שהיה צריך ניתוח דחוף, חירום, וגם לא ניתוח של מחלה סרטנית. אבל דחינו פעולות אחרות וזה כמובן פגע במטופלים".
עריכה: עופרי גליכמן