איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"אנו לא צריכים להיות השושבינים של כל דבר בעולם"

השר עודד פורר על הדיווחים לפיהם ראש הממשלה בנט יתווך בין נשיאי רוסיה ואוקראינה: "הסכסוך הזה הוא לא סכסוך שישראל צד בו"


מלחמת רוסיה־אוקראינה נמשכת וטרם רואים את הסוף. ענת דוידוב שוחחה ב־103fm עם שר החקלאות עודד פורר (ישראל ביתנו) אשר הגיב לדיווחים, לפיהם ראש הממשלה נפתלי בנט יתווך במשא ומתן בין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לנשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי. וגם, האם ללחימה תהיה השפעה כלכלית שתתבטא גם בחוסרים על המדפים?

בפתח השיחה, הבהיר השר פורר את עמדתו בכל הקשור למלחמה המתחוללת: "הסכסוך הזה הוא לא סכסוך שישראל היא צד בו. בסופו של יום הסכסוך בין רוסיה לאוקראינה, אנחנו לא צריכים להיות השושבינים של כל דבר שקורה בעולם. אנחנו נשמח לראות את הסכסוך הזה מסתיים בצורה חיובית, לכן אני מקווה שהוא יסתיים בדרך שקטה כמה שיותר מהר".

על האפשרות להתערבותו של ראש הממשלה כחלק מהמגעים להסדרת הסכסוך, טען כי "אני לא חושב שמה שמפריע להסכם בין רוסיה לאוקראינה זה משהו שמדינת ישראל יכולה או צריכה לעשות, יש פה דברים אחרים. לא צריך לחשוב כל הזמן שהכול סובב סביבנו. יש לנו אזרחים ישראליים ברוסיה ובאוקראינה, בוודאי שמסתכלים על הסכסוך הזה בהרבה מאוד צורות. יש קהילות יהודיות בשתי המדינות. התקווה שלנו שהסכסוך הזה יסתיים כמה יותר מהר וכמה שיותר שקט עם כמה שפחות נפגעים".

"עשינו את כל מה שאנחנו יכולים לעשות ועדיין צריכים גם לעשות הלאה", אמר, והוסיף: "בכל נקודות הגבול נמצאים כל הגורמים הממשלתיים הרלוונטיים ליכולת לחלץ, בין אם זה יהודים או אזרחים ישראלים. טוב מי שהצליח לחלץ את עצמו לפני וגם מי שלא אנחנו מטפלים בכל הפניות בדרך הכי מהירה שניתן. צריך לזכור שמתחוללת שם מלחמה, אלו אזורי מלחמה. מתנהלת מלחמה על כל המשמעויות שלה ולכן הרצון שלנו שיהיה מינימום פגיעה באזרחים, זאת הבקשה שלנו וגם הרצון שלנו מול הצדדים הנלחמים. ככל שאנחנו יכולים להוציא את האזרחים שלנו משם אנחנו עושים הכול על מנת שזה יקרה".

" אין חשש למחסור בביצים או בחיטה - יודעים להתמודד עם כל האירוע הזה ולהכיל אותו"

בעקבות המלחמה הקשה בין רוסיה לאוקראינה, נוצר חשש כי בעקבות הסחר ביניהן לישראל יתקיים מחסור במצרכים כגון ביצים. שר החקלאות מיהר להרגיע: "אין חשש למחסור ואין חשש שנמצא את עצמנו בלי תוצרת חקלאית טרייה. אנחנו ערוכים לזה והיבואנים גם נערכו מהבחינה הזו. בואי נזכור שגם פתחנו שווקים נוספים. אנחנו פותחים מדינות נוספות מהן ניתן להביא ביצים וגם אנחנו רוצים להגביר את הייצור המקומי".

"צריך להבין שעוד לפני הרפורמה שלנו כמעט 90 אחוז מהחיטה בישראל מיובאת, אין לנו מספיק שטחים בשביל לגדל את התוצרת החקלאית שאנחנו רוצים כדי להזין את תושבי ישראל", הסביר השר פורר, "גם אם אני מייצר כאן ביצים, האוכל שאוכלות התרנגולות מיובא מחו"ל. ההשלכה במשק גלובלי היא תמיד קיימת ולכן אנחנו צריכים שוק כמה שיותר משוכלל שלא נסמוך על מדינה אחת ושמאפשר ייצור חקלאי כאן עם תפוקה יותר גדולה".

לדבריו, "ב־13 השנים האחרונות התפוקה החקלאית של התוצרים המקומיים לא גדלה בכלל לעומת מה שראינו במקומות אחרים. אנחנו פועלים ברפורמה גם להגדיל את התפוקה של התוצרת המקומית וגם לפתוח את השווקים הנוספים. צריך לזכור שבתוך כל זה צריך לדעת לעשות את ההיערכויות החירום. אין חשש למחסור בביצים או בחיטה, אנחנו יודעים להתמודד עם כל האירוע הזה ולהכיל אותו. כמובן גם עם פתיחה של אפשרויות נוספות לייבוא ולא רק מאוקראינה. השירות הווטרינרי שלנו פועל כדי לפתוח מדינות נוספות לייבוא. גם הגדלת הייצור המקומי - הגדלנו את היקף המכסות המקומיות. תמיד עדיפה התוצרת המקומית בכל מקרה".

עריכה: שני רומנו

27/02/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


עודד פורר
עודד פורר  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris