הקנאביס הרפואי (ולא רק הוא) - מעכשיו - גם במשאף: חברת המדטק הישראלית Syqe השקיעה בעשור האחרון בפיתוח טכנולוגיות שאיפה למתן מינון מדויק של מולקולות, בין השאר ישירות מצמחים. פרופ' רפי קרסו המליץ על הטכנולוגיה לאם המודאגת.
המאזינה מאיה, אמא לילדה בת 20 שסובלת מאנדומטריוזיס, שיתפה בדאגה רבה: "יש כמה ימים שאני פשוט לא רואה אותה כי היא בחדר כל הזמן. זה ממש קשה לראות את זה. אני לא רוצה שהיא תתחיל להשתמש בתרופות נרקוטיות ולקחת כדורים, אני יודעת שאפשר עם קנאביס לעזור אבל אני לא רוצה שהיא תתחיל לעשן את זה. זה לא טוב להתחיל עישונים בגיל הזה ואני לא יודעת מה לעשות".
פרופ' רפי קרסו הסביר כי "קנאביס עוזר לכאבים קשים ויכול לעזור גם לזה. חשוב להבין שקנאביס הוא הפתרון האחרון בשורה של הטיפולים הקונבנציונליים שיש לנו. צריך לבקש מהרופא שלה רישיון מיוחד ממשרד הבריאות. אם יש לה כאבים רק בתקופת המחזור אז היא יכולה לקחת רק בתקופה הזו".
לאור תשובתו, סיפרה האם כי כאבי בתה החמירו מאוד לאחרונה וכי הם מופיעים לא רק בתקופת הווסת. "עישון זו לא הדרך היחידה, יש דרך נוספת על ידי שמן קנאביס ויש דרך על ידי אידוי", הבהיר קרסו, והוסיף כי "גם באידוי זה מגיע לטמפרטורה גבוהה". בהמשך, הציג מכשיר חדש שהוא טכנולוגיה ישראלית - משאף 'סאיקי אייר'. מדובר בפטנט ישראלי המאפשר, בפעם הראשונה, מתן ישיר ומדויק של מולקולות מצמחים גולמיים. "המטופל מקבל מכשיר שהוא נותן לחיצה ומשתחרר חומר במידה מסוימת", הסביר הפרופסור את פשטות הטכנולוגיה, אשר לוקחת תפרחת גולמית של קנאביס רפואי ומכניסה אותה לתוך צ'יפים מדודים שנמצאים בתוך מחסנית, שאותה מכניסים למשאף.
לדבריו, "אנחנו הרופאים אוהבים לתת מינונים שניתן לעקוב אחריהם. בקנאביס בצורה הרגילה אני לא יודע כמה הוא קיבל, אם הוא עישן שתי שכטות או שלוש שכטות. בסאיקי אייר יש מינונים קבועים שהרופא יכול לדעת בדיוק מה המינון. היתרון הוא שהדיוק הוא כזה גדול שסה"כ המטופל מקבל כמות הרבה יותר קטנה של הקנאביס".
בסיום השיחה, הדגיש פרופ' קרסו כי "זה יכול להיות פיתרון טוב בשבילה, גם לקבל מינון קטן ומדויק וגם עד כמה שאני יודע יש להם אחות מלווה לחברה שמדריכה אותה איך לקחת, מתי לקחת ואיך להרים את המינון. אם כבר תקבלו אישור הרישיון של משרד הבריאות אפשר לקבל סאיקי אייר ושווה לנסות".
לאתר החברה: לחצו כאן.
עריכה: שני רומנו