יום המעשים הטובים הגיע, אל תפספסו: לקראת יום המעשים הטובים של עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון יגיע השף ישראל אהרוני ל'עמותת לשובע', ויבשל לכ־140 נזקקים אוכל גורמה מזין וטעים.
אהרוני, שף, מסעדן, כתב, מגיש ואחד מחלוצי המטבח הסיני בישראל, שוחח עם מעיין אדם ב־103fm וסיפר על פעילותו הברוכה לצד העמותה: "זו לא הפעם הראשונה שאני מבשל או מגיש בעמותת לשובע, הילדים ואני באנו יותר מפעם אחת לבשל ולהגיש, והשנה אנו עושים זאת שוב. זה החל במקרה לגמרי לפני הרבה שנים, היינו אמורים לנסוע לפסח והנסיעה התבטלה ברגע האחרון. נשארנו בלי נסיעה ובלי ליל סדר".
"אמרתי לילדים - הלילה ליל הסדר שלנו הוא בבית תמחוי לחלוקת מזון, עשינו זאת והיה לנו ערב יפה ומרגש", שיתף בגילוי לב. "זה אמנם לא היה ליל סדר משפחתי שלנו, אבל זה עבר מצוין. מאז אנו מדי פעם מגיעים לעמותת לשובע. האמת היא שמצדנו זו לא עבודה גדולה, אני מבשל כל כך הרבה כל השנה, מה כל כך מסובך לבוא פעם בכמה זמן לעמותת לשובע? זו כל כך לא משימה קשה, כל אחד יכול לעשות את זה".
אז איך מבשלים ארוחת ערב ל־140 איש? על פי תשובתו של אהרוני, במהירות הבזק: "אבוא, אראה מה המוצרים, אני זוכר שיש להם מוצרים טובים בעמותה, יש עוף, בשר טחון, דגים, קטניות, ירקות, נמצא מה לעשות. אני לא מתכנן מראש, אגיע עם טבח מצוין ונחליט. יש שם המון מתנדבים, אני מניח שייקח 5-6 שעות. זה כמו מבצע צבאי מסודר וכולם עוזרים. ההתנדבויות האלה פותחות את הלב לשני הצדדים, גם לצד הנותן וגם למקבל".
עריכה: מיכל קדוש