היום (ב') הודיעה חברת עלית־שטראוס כי היא החלה בתהליך ריקול מוצרים בעקבות הימצאות דגימות סלמונלה בפס ייצור. סביב ידיעה זו, אריה אלדד וטל שלו ('וואלה') שוחחו ב־103fm עם פרופ' רפי קרסו ('103fm') אשר מיהר להרגיע את קהל המאזינים הנאמן.
חיידק הסלמונלה לבחילות, הקאות ושלשולים, ונחשב נפוץ יחסית. פרופ' קרסו הסביר על המקור שלו, ואמר שטיפוס הבטן הוא למעשה הסלמונלה שאנחנו מכירים. לדבריו, יש למעלה מ־2,500 סוגי סלמונלה - חלקם קשורים לטיפוס, ולכן קשים יותר, בעוד אחרים הרבה פחות.
כשנשאל האם זה יכול להסתבך הסביר הפרופ' שבעיקר בסוגי סלמונלה שקשורים דווקא לנגיף הטיפוס. "הוא יכול להיכנס למערכת הדם ולהגיע לכבד, לכליות, ולגרום למצבים מאוד קשים. סלמונלה מסוכנת לאנשים זקנים מאוד, לתינוקות, ולאנשים עם מערכת חיסון ירודה. תקופת הדגירה שלה עומדת על בין 10 שעות ל־72 שעות. מה שאומר שאם אכלתם ולא קרה לכם כלום אז הכל בסדר".
בהמשך התייחס לשאלה מדוע אי אפשר לתת אנטיביוטיקה נגד הסלמונלה, ואמר שאם יתנו אנטיביוטיקה במקרים קלים החיידק עלול לפתח עמידות.
לסיום, המליץ הפרופ' לנשים בהיריון שלא לאכול כרגע מוצרי שוקולד של עלית, "חשוב לי להדגיש שאם מישהו כבר אכל אז אין מה לחשוש ולא צריך להיכנס לפאניקה".
עריכה: עדן בן ארי