תופעה מוזרה ושנויה במחלוקת הפכה פופולרית למדי בעת האחרונה; מאות בני אדם ברחבי אירופה, לרבות בצרפת, בריטניה, הולנד, בלגיה ועוד, דיווחו כי זרים דקרו אותם במחטים זעירות במהלך שהותם במקומות סואנים. רבים מאלו שתיארו את החוויה הלא נעימה, סיפרו כי איבדו את הכרתם מספר דקות אחרי התקרית. לנוכח ריבוי המקרים, ההערכה היא שמדובר בפעולה דומה של החדרת סמים למשקאות אלכוהוליים.
ד"ר יעל סהר־קוסטיס, מומחית ברפואה תעסוקתית וחברת ועד האיגוד הישראלי לרפואה תעסוקתית שנדקרה בעצמה ממחט משומשת של מטופלת בעבר, התייחסה לידיעה המדאיגה. "נשמע שמשתמשים במחטים שבמקור מיועדים לטיפול כדי לתקוף אנשים, ובמקרה הזה בליינים. בדרך כלל די מורכב להזריק חומר, אך הדקירה חושפת את הגוף להרבה זיהומים שעוברים בדרך כלל בנוזלי גוף כמו הפטיטיס B ו־C ואיידס.
"נדקרתי באופן תאונתי בעבודה", שיתפה, "אנו מכירים את זה כתאונת עבודה ולא כתקיפה אקזוטית, זה משהו מאוד נפוץ. כשעובד בריאות נדקר, הוא צריך לקבל טיפול רפואי ולברר האם מקור הדקירה נשא של מחלה מדבקת. אם אנו לא יודעים את המקור כמו באירועים המחרידים באירופה כעת, אנו מתייחסים לאנשים כחשופים לגורמים שאנו עדיין לא יודעים לחסן מפניהם אך כן לטפל בהם".
בסיום דבריה, טענה ד"ר סהר־קוסטיס: "זו לא דקירה מקרית אלא תקיפה, קשה מאוד להבין כי אף אחד לא ראה את זה בפועל, יכולה להיות החדרה של חומר כימי, אך אם זה אכן חומר כימי רוב האנשים ירגישו. עיקר הסכנה הוא הגורמים הזיהומיים, אנו מכירים אותם".
עריכה: מיכל קדוש