עשור של מאסטרשף: העונה החדשה תעלה מחר לאוויר (ד') והיא תהיה העונה העשירית של הריאליטי אוכל של 'קשת 12'. אל צוות השיפוט שכולל את אייל שני, חיים כהן, מיכל אנסקי, וישראל אהרוני תצטרף העונה השפית רותו ברודו.
איריס קול שוחחה ב־103fm עם השף האהוב והמוערך אהרוני, שסיפר על המנות המיוחדות של המתמודדים בעונה החדשה וגם על ברודו שנכנסה אל כס השיפוט, והודה שלקח לה זמן להתברג בנוחות לצידם של הקולגות מעולם הקולינריה. לדבריו, "זה משנה מאוד באיזונים. גם כשאני הגעתי וגם כשרותי הגיעה, לקח זמן להתיישב בנוחות לגמרי בסיטואציה. אני מניח שגם לצד השני, למקבלים, לוקח זמן. עם זאת, הייתה ביני לבין שלושת השופטים היכרות ארוכת שנים. את מיכל אני מכיר מאז שהייתה בת 4, את חיים אני מכיר כמעט 40 שנה ואת אייל כמעט 30 שנה. לכן, המפגש בינינו במאסטר שף לא היה מסעיר או מטלטל".
בהמשך, אמר: "אני חושב שאחד הדברים שהם באמת טובים מאוד בתוכנית, זו הדינמיקה בינינו השופטים, שהיא מעניינת ממש ולפעמים מצחיקה ממש. אני מאוהב ברותי שיהיה ברור, אבל היא טיפוס והיא הצטרפה לרביעייה מגובשת מאוד ופתאום נהיה מתח חדש, שאני מת על זה. אז בימים הראשונים לצילומים היא לא הרגישה מוברגת עד הסוף, אבל אז היא החליקה לסיטואציה יפה מאוד. אין מה לעשות, רותי היא אישה מרשימה ויש לה את הצבע שלה".
השף האהוב עוד שיתף כי "ברור שאני מחפש אנשים שידעו לבשל אוכל טעים, אבל בעיקר שידעו לבשל אוכל מעניין וקצת מרגש, עם אלמנט קטן ומפתיע שלא חשבתי עליו. את מה שאני הכי אוהב, אלו מנות מסורתיות עם שינוי קטן - לא דברים מופרכים. גם אנחנו הטבחים המקצועיים, בעצם לא ממציאים כלום. אנו לוקחים נכסי צאן ברזל, מפרקים אותם ואז מרכיבים אותם מחדש על פי כישרוננו. השינויים לא חייבים להיות דרמטיים כדי לעשות את ההבדל המקסים והמעניין".
לסיכום, הבהיר: "אני חושב שהיום אני יודע לזהות מנות שנעשו בהשראתי, אבל כדי שלא יהיה ספק - גם חלק מהמנות שלי, קיבלו השראה מטבחים אחרים. הרי קולינריה זה דבר דינמי, היום לא מבשלים כפי שבישלו לפני מאה שנה. המיתוס הזה שמבשלים אלפי דורות את אותו הדבר הוא לא נכון, כי דברים פשוט משתנים".
עריכה: דוד זבולוני