ד"ר מאיה רוזמן

שוקולד, קווים לדמותו

המאזינה תהתה, איך זה שבשוקולד יש אינדקס גליקמי גבוה? • ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "זה תמיד משנה כמה סוכר יש, לעומת כמה שומן"


המאזינה תהתה לגבי מאכלים עם אינדקס גליקמי נמוך: "אני מבינה שכשאוכלים סוכר עם שומן או חלבון, אז האינדקס הגליקמי יורד, ואז בעצם חשבתי שהרבה מאכלים עם סוכר, יש בהם גם שומן - כמו שוקולד, אז איך שם האינדקס גליקמי גבוה?"

ד"ר רוזמן הסבירה: "זה תמיד משנה כמה סוכר יש, לעומת כמה שומן. כשיש לך בשתי קוביות, נגיד גרם שומן, אבל 50 גרם סוכר, אז ההפרש הוא לטובת הסוכר. אם את בדקת את הסוכר אחרי אכילת משהו, אז את צודקת, אבל אם את פשוט מדברת על תחושת רעב אחרי אכילת משהו, אז לפעמים זה גם תלוי כמות".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/06/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"זה תמיד משנה כמה סוכר יש, לעומת כמה שומן"
"זה תמיד משנה כמה סוכר יש, לעומת כמה שומן"  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris