ד"ר מאיה רוזמן

"פרג עשיר מאוד בסידן וגם בברזל"

המאזין תהה לגבי הערכים התזונתיים של פרג ופשתן • ד"ר רוזמן הסבירה לו עליהם • והמליצה לאכול את הפרג כשהוא טחון


המאזין ביקש מד"ר מאיה רוזמן להסביר לו על הערכים התזונתיים של פרג ופשתן. "פרג עשיר מאוד בסידן וגם בברזל", אמרה, אך ציינה כי מומלץ לטחון אותו לפני שאוכלים. "הפרג בפני עצמו לא ממש מתעכל. אם אתה לא טוחן אותו, הוא יוצא שלם אחר כך בפעילות המעיים", הסבירה.

לגבי הפשתן, הסבירה ד"ר רוזמן: "הוא עשיר במיוחד באומגה 3 והוא אחד המקורות הכי טובים לכך. אפשר להשרות אותו במים או לעשות לו איזשהו תהליך שהוא טיפה יתנפח ואז הגוף יכול טיפה יותר לעכל אותו". 

לדבריה, אופציה נוספת היא לטחון אותו, כמו עם הפרג, אך הוסיפה: "אבל לקחת בחשבון שככל שהחימום ארוך יותר ובטמפרטורה גבוהה יותר, יש סיכוי שכמות האומגה 3 תרד". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
19/08/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris