המאזין ביקש מד"ר מאיה רוזמן להסביר לו על הערכים התזונתיים של פרג ופשתן. "פרג עשיר מאוד בסידן וגם בברזל", אמרה, אך ציינה כי מומלץ לטחון אותו לפני שאוכלים. "הפרג בפני עצמו לא ממש מתעכל. אם אתה לא טוחן אותו, הוא יוצא שלם אחר כך בפעילות המעיים", הסבירה.
לגבי הפשתן, הסבירה ד"ר רוזמן: "הוא עשיר במיוחד באומגה 3 והוא אחד המקורות הכי טובים לכך. אפשר להשרות אותו במים או לעשות לו איזשהו תהליך שהוא טיפה יתנפח ואז הגוף יכול טיפה יותר לעכל אותו".
לדבריה, אופציה נוספת היא לטחון אותו, כמו עם הפרג, אך הוסיפה: "אבל לקחת בחשבון שככל שהחימום ארוך יותר ובטמפרטורה גבוהה יותר, יש סיכוי שכמות האומגה 3 תרד".