חודש אוגוסט עתיד להגיע לסופו מחר, אך טרם ברור האם ב־1 בספטמבר שנת הלימודים תפתח כסדרה. זאת כיוון שהמגעים בין משרד האוצר לארגוני המורים טרם הובילו להסכמות בין שני הצדדים. ענת דוידוב שוחחה ב־103fm עם ראש עיריית גבעתיים רן קוניק אשר הביע את דעתו בנושא ושיתף כיצד בעירו נערכים לקראת השנה החדשה.
"אתה פותח בכל מקרה?", שאלה דוידוב בפתח השיחה, וקוניק הסביר: "לא ביום הראשון, ביום השני, כלומר יום ראשון. לפי ההסכם שלנו יש עם מפעילי הצהרונים, הם מחויבים ביום השני של השביתה להפעיל את הפעילות גם בגני הילדים וגם בכיתות א-ג' מהבוקר, וזה מה שנעשה. זה גם מה שעשינו בפעמים קודמות, זו הייתה החלטה שמקובלת על רוב ראשי הרשויות. אני מאמין וחושב שלא תהיה בסוף שביתה. אני מניח שלא תהיה שביתה, זה מה שמסתמן ואני גם מקווה שלא תהיה".
עוד הודה קוניק כי הוא ברגשות מעורבים לגבי השביתות האחרונות במערכת. "מצד אחד אני מאוד תומך במאבק של מערכת החינוך ושל המורים, כי אנחנו באמת בגסיסה טוטאלית, עוד מעט לא יהיה בשביל מי להילחם על השכר כי לא יהיו מורים. מצד שני אני קצת מאוכזב, אמרתי לא פעם אחת שאני מוכן גם שתהיה חודש שביתה כי המדינה זקוקה למהפכה - אנחנו במצב חירום, זה לא רק השכר, זה עצם המציאות הזו שאנשים לא רוצים ללכת להוראה".
באשר למחסור המורים במוסדות החינוך בגבעתיים, אמר: "ביסודי חסרים לנו 20 מתוך 450, בעל יסודי חסרים 10, המשבר הוא יותר קשה בנושא של הסייעות, במיוחד הרפואיות, אנחנו בחוסר של 70-80. אם נמשיך בדרך הזו שנה הבאה תראייני אותי וזה יהיה 50 ובעוד חמש שנים לא יהיו בכלל מורים. בגבעתיים המצב עוד יחסית טוב, לכן אני לא מדבר מהפוזיציה של ראש עיר. תארי לך מה קורה במקומות שגם ככה בשגרה יש קושי לגייס מורים. אנחנו במשבר מאוד חמור, עם כל הכבוד לתחומים אחרים שאני לא מזלזל בהם, חינוך זה הבסיס. אם אנחנו לא נטפל במשבר, נעשה שינוי מהפכני - אם הם יקבלו אומץ שם בממשלה, לא חשוב איזו ממשלה, ויבינו שאת הנושאים האלו מי שיכול לנהל ביציבות ומקצועיות לאורך שנים גם אם יש בחירות, אלו הרשויות המקומיות שממילא מנהלות כמעט את כל מדינת ישראל".
"להעביר את הסמכויות", השלימה דוידוב את דבריו של ראש עיריית גבעתיים, וקוניק חיזק: "כמה יותר. אין ברירה אחרת. זה לא משיקולי אגו, זה משיקולי הצלת המערכת".
עריכה: שני רומנו