ד"ר מאיה רוזמן הביאה את פינת טוב לדעת, והפעם סיפרה על הירק שישפר לכם את מצב הרוח, ולא רק בשל טעמו הנהדר, אלא גם בשל הערך התזונתי העשיר שלו - החציל.
"החציל הוא ירק שאפשר להכין ממנו כל כך הרבה דברים והוא טעים בכל דרך. קלוי, מטוגן, ממולא, בתבשילים עם בשר, בצירופים של טחינה או גבינות, מוחמץ, כסלט או ממרח. אבל מבחנה תזונתית כדאי לדעת שאין לו הרבה יתרונות.
"אין בו הרבה סיבים, אין בו כמעט בכלל ויטמין C, אין בו ויטמין A, אין בו סידן, אין אבץ ואין הרבה מגנזיום. רק אשלגן יש. אז למה כדאי לצרוך אותו בדיאטה? בגלל שיש בו רק 24 קלוריות במאה גרם.
"עקב כושר הספיגה הגדול של החציל, בכל תבשיל שיש בו גם שמן, עולה מות הקלוריות פי 3-5. בעיגול של חציל מטוגן 50 קלוריות, במקום 3... ובממרחי חציל עם טחינה או מיונז 50 קלוריות בכף, במקום 5 בכף חציל עם לימון בלבד.
"בנוסף אם כמוני אוהבים כמות גדולה, של כל דבר, אז כדאי לזכור שבחצי שלם גדול יש – 100 קלוריות. החציל, כירק ששיך לסולניים, מכיל אלקלואיד שנקרא... ניקוטין! הניקוטין נמצא בסולניים נוספים כמו עגבניות או תפוחי אדמה, אבל החציל הוא הירק העשיר ביותר בניקוטין.
"אין מה לדאוג. ב-9 ק"ג שלמים של חצילים- יש ניקוטין בכמות כמו בסיגריה אחת... ובכל מקרה ניקוטין במזון אינו מזיק. הגבעולים והעלים של צמח החציל הינם רעילים ואסור לאכול אותם, רק את החציל עצמו".