ד"ר מאיה רוזמן

החציל מציל את מצב הרוח

68342

ד"ר מאיה רוזמן שיתפה כי הירק האהוב הוא בעצם יכול להפוך אתכם לאנשים שמחים יותר • איך בדיוק? ומהו הערך הקלורי שלו? האזינו


ד"ר מאיה רוזמן הביאה את פינת טוב לדעת, והפעם סיפרה על הירק שישפר לכם את מצב הרוח, ולא רק בשל טעמו הנהדר, אלא גם בשל הערך התזונתי העשיר שלו - החציל. 

"החציל הוא ירק שאפשר להכין ממנו כל כך הרבה דברים והוא טעים בכל דרך. קלוי, מטוגן, ממולא, בתבשילים עם בשר, בצירופים של טחינה או גבינות, מוחמץ, כסלט או ממרח. אבל מבחנה תזונתית כדאי לדעת שאין לו הרבה יתרונות.

"אין בו הרבה סיבים, אין בו כמעט בכלל ויטמין C, אין בו ויטמין A, אין בו סידן, אין אבץ ואין הרבה מגנזיום. רק אשלגן יש. אז למה כדאי לצרוך אותו בדיאטה? בגלל שיש בו רק 24 קלוריות במאה גרם.

"עקב כושר הספיגה הגדול של החציל, בכל תבשיל שיש בו גם שמן, עולה מות הקלוריות פי 3-5. בעיגול של חציל מטוגן 50 קלוריות, במקום 3... ובממרחי חציל עם טחינה או מיונז 50 קלוריות בכף, במקום 5 בכף חציל עם לימון בלבד.

"בנוסף אם כמוני אוהבים כמות גדולה, של כל דבר, אז כדאי לזכור שבחצי שלם גדול יש – 100 קלוריות. החציל, כירק ששיך לסולניים, מכיל אלקלואיד שנקרא... ניקוטין! הניקוטין נמצא בסולניים נוספים כמו עגבניות או תפוחי אדמה, אבל החציל הוא הירק העשיר ביותר בניקוטין.

"אין מה לדאוג. ב-9 ק"ג שלמים של חצילים- יש ניקוטין בכמות כמו בסיגריה אחת... ובכל מקרה ניקוטין במזון אינו מזיק. הגבעולים והעלים של צמח החציל הינם רעילים ואסור לאכול אותם, רק את החציל עצמו".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
02/09/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris