איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"זו לא מערכת הבריאות שאנחנו רוצים לתת לציבור"

התורים לרפואה יועצת בקופות החולים התארכו בעשרות אחוזים • מנכ"ל קופ"ח לאומית, הגיב: "אנשים יכולים לחכות לפעמים 4-3 שבועות כדי לראות אורתופד"


התורים לרפואה יועצת בקופות החולים התארכו בעשרות אחוזים, זאת, בין היתר, בעקבות מחסור בכוח אדם וגרעונות פיננסיים. מנכ"ל קופת חולים לאומית חיים פרננדס שוחח על כך עם ענת דוידוב ב־103fm.

"אנחנו בהחלט רואים מגמה שהיא משותפת למיטב ידיעתי - לפחות לפי הנתונים שמשרד הבריאות מפרסם - לכל קופות החולים, של הרעה בזמני ההמתנה לרפואה יועצת, כמו אף אוזן גרון ועור, נשים, אורתופדיה, מקצועות הייעוץ המובילים, ואנשים נאלצים לחכות יותר זמן כדי להגיע לרופא או לרופאה", אמר פרננדס.

לדבריו, "כמו שהתפרסם בדו"ח של משרד הבריאות, אנשים יכולים לחכות לפעמים 4-3 שבועות כדי לראות אורתופד או רופא עור. בפריפריה, לפעמים, אנחנו יכולים לראות אפילו זמני המתנה ארוכים יותר".

בהמשך הסביר על העלייה בהוצאות הכלכליות לקופות, "אנחנו יכולים לראות שאנחנו נאלצים לשלם מאות רבות של שקלים לשעת עבודה לרופא, זה יכול לפעמים גם לחצות את האלף שקלים".

כמה זה מסתכם בחודש?
"זה מאוד תלוי בהיקף העבודה של אותו רופא או רופאה, אבל זה בוודאי יכול להיות עשרות אלפי שקלים ואפילו יותר, בחודש, זה תלוי כמה שעות אותו רופא או רופאה עובדים. צריך רק להבין שיש פה נזק גדול, מדוע? על אותם שירותים ועל אותם ביקורים שאנחנו כמטופלים מקבלים, אנחנו משלמים כקופות יותר, כי התעריפים עולים וחסרים רופאים. זו הכלכלה, היצע וביקוש. ההיצע מוגבל, אז באופן טבעי המחיר של אותו רופא ורופאה מתייקרים".

לטענת פרננדס, "אנחנו מקבלים את אותו ביקור, רק בתעריף גבוה יותר. אנחנו מבינים שאנחנו מוציאים כסף ציבורי, מקבלים את אותן תפוקות והכסף הזה חסר בדברים אחרים". 

במה הוא חסר?
"במקצועות רפואה אחרים, בהתפתחות הילד, בבריאות הנפש, בפריסת שירותים בפריפריה. אנחנו לוקחים משאבים, מקבלים מהרופאים את אותם ביקורים, אנחנו רק נאלצים לשלם עבור הביקורים האלה יותר. כלומר יש פה בעיה שהיא גדולה, גם בהיבטים של הכלכלה והניצול הנכון של הכסף בתוך מערכת שממילא חסר בה הרבה כסף, וגם מבחינת חוויית המטופל שממתין הרבה מאוד זמן ובינתיים סובל".

פרננדס המשיך ואמר: "בסך הכול, כולנו סובלים מהבעיה הזו וכולנו כרגע לא נותנים שירות טוב למטופלים שלנו, בכל מה שקשור לרפואה יועצת, וזמני ההמתנה האלה מאוד מאוד גרועים".

איזה נזק נגרם למטופלים שלכם?
"מישהו שצריך לפגוש אורתופד, אז הוא מחכה זמן לא סביר. זה יכול להיות חודש, לפעמים אפילו חודשיים, תלוי בסיטואציה, במקום, בפריפריה או במרכז. בינתיים הוא סובל והוא מקבל את הטיפול רק אחרי שהוא פוגש את האורתופד". 

אלא אם כן, הוא ייקבע תור פרטי ואז הוא ישלם הרבה כסף, וזה כבר עוקף את הקופה.
"הוא יכול תמיד ללכת לרפואה פרטית. הוא יכול ללכת לעשות את זה דרך הביטוח המשלים של הקופות, ואז הוא ישלם בין 150 ל־200 שקלים. אם הוא ילך לרפואה פרטית מלאה, אז הוא ישלם כנראה הרבה יותר מזה, וזו לא מערכת הבריאות שאנחנו רוצים לתת לציבור. אנחנו רוצים לתת לו מערכת שנשענת על מימון כספי ציבורי ולא על מימון מהכיס, ושכל אחד יוכל לקבל את השירותים שהוא רוצה".

עריכה: אמיתי דואק

07/09/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


קופת חולים לאומית, למצולם אין קשר לנאמר
קופת חולים לאומית, למצולם אין קשר לנאמר  |  צילום: מרים אלסטר/פלאש90
Paris