כאשר התבקש פרופ' רפי קרסו לבחור את איש השנה שלו, ראה בכך הזדמנות להגיד תודה דווקא ללוחמים שבצל. אותם לוחמי שב"כ, מוסד ושאר היחידות המיוחדות, שפועלים יום־יום ולילה־לילה על מנת למנוע את האסון הביטחוני הבא. בשיחה עם ניסים משעל במסגרת סיכום השנה של 103fm הסביר קרסו מדוע התרחק ממחוזות הרפואה בבחירתו, אך ציין לשבח גם פריצת דרך מדעית.
"איש השנה שלי זה לא איש, זה אנשים", הודה פרופ' קרסו בפתח דבריו. "אנשים שאנחנו לא מכירים את כולם באופן אישי, אותם חיילים שנמצאים בשטחים ושומרים עלינו, מפחידים את אלו שמנסים להתנקם בנו או לפגוע בנו, תוך קור רוח, סיכון חיים, דבקות במטרה, תחושת שליחות כדי שכולנו נישן בשקט. אנשי המוסד, השב"כ, אותם אנשים שאנחנו לא מכירים באופן אישי אבל כל אחד עושה את התפקיד שלו, מסכן את עצמו, אלה האנשים שאני חושב שהם אנשי השנה".
עוד שיתף כי "כשאנחנו רואים כמה אסונות נמנעים וכמה פיגועים נמנעים להם אנחנו צריכים להודות למרות שאנחנו לא מכירים כל אחד ואחד. חשבתי הרבה את מי לבחור, ואמרתי 'כולם מצפים שאני אבחר ברופא, תגלית או משהו', ואני דווקא רוצה כאזרח, אדם שמודה שאני יכול לישון בשקט, הם בשבילי האנשים ששומרים עליי. מי ששומר עליי הוא איש השנה מצד אחד, ומי ששומר עלינו כרופאים הם גם אנשי השנה".
על רגע סיומה של שנה אחת ובואה של אחרת, ביקש פרופ' רפי קרסו גם לציין לשבח פריצת דרך מדעית: "הישגי השנה בתחום הרפואה זה ההבנה אולי של הקשר בין חיידקי מעיים לבין בעיות התנהגותיות, אולי אפילו לבין מחלות נפש, חרדות. אנחנו מבינים יותר את המושג שנקרא מעי חדיר, כשיש דלקת במעיים המעיים הופכים להיות חדירים, וחומרים שלא אמורים לעבור מהמעיים לדם עוברים".
"אנחנו יודעים שיש מחסום דם מוח, זה כולנו יודעים שנים, מסתבר שיש גם מחסום מעי דם", הסביר, "לא כל מה שעובר במעי, לא כל הלכלוך והרעלים שנמצאים במעי לא נספגים, ומעי חדיר זה מצד שהם נספגים. אני חושב שזאת תהיה פריצת דרך אולי, ואולי גם הבנה של סרטן. אם אנחנו יודעים שישנם חומרים מעודדי צמיחת סרטן שאנחנו צורכים ואוכלים, אם אלה נכנסים לדם, הם יכולים להגיע למקומות ולעודד סרטן ומחלות אחרות".
לסיום, הכריז פרופ' קרסו כי "ההבנה הזו היא הבנה של פריצת דרך, ואולי אני מתבדה. העתיד ילמדנו. כל שנה יש דברים חדשים, אבל ישנן הבנות בכל כך הרבה שטחים שרופא רגיל לא יכול להשתלט על כולן".
עריכה: שני רומנו