אילון מאסק העביר כללים נוקשים על עובדי חברת 'טוויטר' וכמחאה שליש מהם התפטרו. הבעלים החדש של החברה אמר כי על העובדים להתכונן לשעות עבודה רבות ועבודה אינטנסיבית תחת כנפו, ומשרדי החברה בסן פרנסיסקו נסגרו. ד"ר לירז מרגלית, חוקרת התנהגות בעידן הדיגיטלי, מאוניברסיטת רייכמן הציגה את משנתה בנושא.
"אילון מאסק כבר אמר לנו, וכמעט בכל הזדמנות אפשרית, שהוא נמצא על הרצף. הרבה אנשים רצו ולקחו את המקרה הזה ואמרו שאין דרך אחרת להסביר אותו חוץ מזה שמאסק לוקה בתסמונת אספרגר", ציינה ד"ר מרגלית. "אני חושבת שמבחינת מאסק יש פה מבחן נאמנות, וכאן אני לא מצטרפת לכל המבקרים שאומרים שהוא מטיל חורבן על החברה. הוא ניסה לחפש את הדרך שתייצר את הפרובוקציה כי גדולה, זה בסופו של דבר האני מאמין שלו".
עוד טענה ד"ר מרגלית כי "אני חושבת שמה שהוא ניסה לעשות זה לבוא ולהגיד 'אני מייצר תרבות אחרת, תרבות נגד לכל מה שקורה לאחרונה בהייטק'. אבל יש פה עוד אמירה שאנחנו לא מדברים עליה - חופש הביטוי. אם ננסה להבין לעומק את מה שהוא עושה, עד היום האלגוריתם של טוויטר עבדו שעות נוספות. כשהוא בא ומבטל את הסיפור הזה הוא לא צריך כל כך הרבה כוח אדם, ואומר 'מי שאיתי נשאר פה, מי שמוכן לרוץ איתי, ומי שלא אני פותח לו את הדלת החוצה', כי בכל מקרה הוא התכוון לפטר".
באשר לחזרתו של טראמפ לרשת החברתית, אמרה: "הוא ערך הצבעה והרוב, לא רוב מוחץ, רוב האנשים בטוויטר היו בעד להחזיר את החשבון שלו אבל כבר שמענו מטראמפ שהוא לא בטוח שהוא יחזור. יש ספקולציות האם זו מעין אמירה להוכיח שאין קשר ביניהם. אני טוענת שהוא יחזור, יש בהחלט קשר ביניהם ויותר מזה - מאסק אנחנו יודעים, מה שקורץ לו, התפקיד הבא, זה להיות הנשיא הבא של ארה"ב ומבחינתו הקשר לטראמפ מאוד חיובי, קשר שישים אותו במודעות הציבור".
עריכה: שני רומנו