ד"ר מאיה רוזמן הגיעה עם מחקר חדש: צריכת ביצים (כולין) מפחיתה דמנציה. "מה זה כולין? ואיפה הוא נמצא?", אמרה ד"ר רוזמן וסיפרה: "בעיקר בביצים".
מחקר חדש שפורסם בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, גילה שצריכת כולין גבוהה קשורה לירידה בדמנציה. במחקר עקבו אחר 3227 אנשים, מתוכם לכ-250 התפתחה דמנציה במשך השנים. ניתוח צריכת המזון של אנשים אלו גילה שצריכת כולין של 220 מ"ג ליום הפחיתה את הסיכון לדמנציה באופן מובהק.
אז מה זה כולין? זה החומר ממנו בנוי קרום התא, והוא מגביר את הרגישות של התאים לדופמין – שעוזר לנו להרגיש שמחים וקשובים, ובנוסף הוא חשוב מאוד מאוד לפעילות העצבית במוח. הוא חשוב ליכולת של המוח להסתגל לתנאים שונים, הוא חשוב לזיכרון. הכולין בדרך כלל נצרך כלציטין במזון, אם רשום על מוצר מסויים לציטין – זה טוב. הכמות היומית המומלצת היא 400 מ"ג, והמקורות העיקריים הם – כבד, ביצים, אגוזים שונים, סויה וקטניות אחרות. הוא נמצא גם בעוף ודגים.
כמה דוגמאות לכמות כולין במאה גרם מזון:
• כבד 300 מ"ג
• ביצים 225 מ"ג
• פיסטוק 71 מ"ג
• פקאן 40 מ"ג
• קשיו 61 מ"ג
• קלמנטינה 14 מ"ג
לבסוף, הדגישה: "מאחר שכבד זה לא הכי בריא – הכבד הוא האיבר שמפרק את הרעלים בגוף ולפיכך הוא תמיד יהיה מרוכז בכל הרעלים. אז נשארנו עם ביצים וסויה כמקורות עיקריים ללציטין/כולין".