במכתב ששלח יו"ר דגל התורה ויו"ר ועדת הכספים המיועד משה גפני, הביע את התנגדותו מפני ישיבתו של שר השיכון והבינוי הנכנס ויו"ר ויהדות התורה יצחק גולדקנופף בקבינט המדיני־ביטחוני, זאת כפי שסוכם כחלק מהמשא ומתן הקואליציוני. האם הוויכוחים הפומביים יותר או פחות בין יהדות התורה לאגודת ישראל עלולים להכשיל את הממשלה עוד בטרם הושבעה?
חבר הכנסת לשעבר, שעתיד לכהן גם בכנסת הנוכחית, יצחק פינדרוס, שוחח עם ענת דוידוב וניסים משעל והגיב לדברים: "עצם הדבר הזה שאגודת ישראל חתמה לבד על ההסכם, ללא דגל התורה, זה דבר שלא היה עד היום, דבר שלא אמור להתנהל בין שותפים. צריך לשאול אותם מה הסיבה שהם התנהלו ככה. ההתנהלות הזאת של לחתום באמצע הלילה ללא דגל התורה זו התנהלות לא מקובלת בין שותפים".
הוא הסביר מדוע לא ראו בעין יפה את מינויו של גודלקנופף לחבר קבינט מדיני בטחוני: "יהדות התורה באופן מסורתי לא לוקחת תפקידי שרים. היה את הסיפור של פסק דין בג"ץ שלא נתן לליצמן להיות סגן שר הבריאות. אז אגודת ישראל החליטה לקחת שרים גם כן בלי להודיע לשותפים, בלי לדבר, בלי להגיד 'שינינו את המדיניות וקיבלנו החלטה'. לקחת חבר קבינט, זה עוד שינוי מדיניות שלא נהוג לעשות בין שותפים. צריך לקבל אחריות ולקבל החלטות על דברים שמקבלים בצורה שאתה יכול לקחת אחריות עליה, בצורה הלכתית".
פינדרוס נשאל באשר לפיצול בין הסיעות ואמר: "יכול להיות, בהחלט יכול להיות. כרגע אין בחירות אז זה לא משהו שעומד על הפרק מחר בבוקר. הטענה הייתה שאגודת ישראל לא עוברת את אחוז החסימה ולכן יתבזבזו קולות, זה מה שקרה לשמאל, וזו הייתה הסיבה שהלכנו יחד. אבל באופן המהותי, להתנהל עם שותפים שלא מתנהלים ביחד איתך - זה דבר שצריך לבוא בחשבון. צריך לעלות לרבנים ולשאול האם גם במחיר שהשותף לוקח את הקולות שלך ועושה איתם ככל היעלה על רוחו, האם זו מציאות?"
עוד הגיב לחשיפת הרקע של יצחק גולדקנופף כי הינו בעל ממון רב ובבעלותו בית אותו חילק לחמש דירות בלי לדווח: "קשה לי להאמין שאדם במעמדו ואדם עם הניסיון שלו יעשה דבר כזה, ייקח דירות ויחלק אותן. אני מקבל את הגרסה שלו שאומר שזה היום כבר לא ברשותו הדירה הזאת, הגרסה שלו היא שהוא היה גר שם והוא עזב. אני מציע לשאול אותו את השאלה הזאת, אני לא הייתי נכנס לרמה האישית גם אם יש לנו ויכוח אידיאולוגי. ההתנהלות שלו, אני מאמין, היא התנהלות ללא רבב".
לאחר מכן הדגיש כי "יש גם בנושאי דיור סעיפים שרצו להכניס, יש עוד סעיפים שיש עליהם ויכוחים. סעיפים קטנים או גדולים זה לא משנה, ההתנהלות צריכה להיות יחד וצריך למצוא את הפתרון איך מתנהלים יחד. לא יכולה להיות מציאות שאדם חותם באמצע הלילה ללא ידיעת השותפים שלו. יש שם סעיפים שלא על כולם אנחנו מסכימים ויש גם סעיפים חסרים שאנחנו רוצים להוסיף אותם. הודענו לליכוד שאנחנו, בנושא ההסכם שנחתם, רוצים לפתוח אותו מחדש, לנהל עליו דיון ישירות מול הליכוד בצורה ברורה. אין לי ספק שהליכוד, לקראת יום חמישי - גם יודע שנצביע למען הממשלה - ירצה לנהל איתנו דיאלוג ברור ויהיו סעיפים שיצטרכו להשתנות".
בנוסף, הביע דעתו על שלל החוקים שישתנו מרגע הקמת הממשלה. אחד מהם הוא חוק המינוי של הרב הצבאי של צה״ל, אותו ימנה מעכשיו שר הביטחון. "בעבר, הרב הצבאי היה אלוף, מעמדו של הרב הצבאי ברבנות הצבאית בתוך הצבא היה מעמד אחר. גם הייתה מעורבות של הרבנות הראשית של ישראל. הנושא של הראשון לציון והנושא של המעמד של הרב הראשי הוא חלק מאותה תופעה של מעמדה של הרבנות הצבאית וכן צריך להחזיר את המעמד שהיה בעבר".
הוא הבהיר: "אני כן חושב שהסכם הקואליציוני, כמו הסעיף של הרב הראשי וסעיפים אחרים הם יחזירו את המצב לקדמותו, דברים שחוו שחיקה בשנים האחרונות, זה לא משהו שלא היה בעבר. גם הנושא של תקציבי החינוך, זה בדיוק להחזיר מצב שהיה לפני עשור. גם הנושא הזה של מענקים בפריפריה, ואני בטוח שגם אתם יודעים או לא יודעים, זה גם משהו שהיה בעבר, הוא נפסק על ידי הממשלה וזה חלק ממשבר הדיור".
עריכה: נויה חסון