ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום (א') לבקשה לביזיון בית המשפט שהוגשה נגדו לבג"ץ, והבהיר כי המדינה ניצבת בפני משבר המשפיע על הביטחון והכלכלה במדינה, ולכן יעסוק ברפורמה חרף הסכם ניגוד העניינים.
פרופ' אביעד הכהן, נשיא המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט, הגיב לדברים. "ברמה הפורמלית, ההנחיה הייתה שרה"מ לא יעסוק בשום דבר שקשור למערכת המשפט, זה לא עניין של שופט כזה או אחר, בניגוד עניינים בדרך כלל הטענה היא שאדם יכול להיות ישר כמו סרגל, הבעיה היא הנראות של הדבר", טען. "בעניין הזה, הנראות היא לא משהו. אם זה המצב, בהנחה שזה המצב, נתניהו היה צריך לפנות או ליועמ"שית או לבית המשפט, ולומר שהנסיבות השתנו מאז שחתם על הסדר ניגוד העניינים. הוא בחר לא לעשות את הדבר הזה משיקוליו שלו כנראה".
"אם בהרב־מיארה אמרה לו לא, או שיפנה לביהמ"ש ויאמר שהוא מבקש שיאמרו לו כן, או שהוא צריך לקיים את מה שהתחייב אליו", הוסיף. "במדינה מתוקנת אדם לא בוחר לעצמו את היועמ"שית ולא את השופטים שידונו או לא ידונו בעניינו. לביזיון ביהמ"ש יש סנקציות ברורות, אדם שלא מקיים את צו ביהמ"ש, ניתן לאכוף עליו לקיים את הצו או במאסר או בקנס. ברור שלגבי רה"מ זה לא יקרה, אני מאמין שביהמ"ש יביע את דעתו באשר לתירוץ של רה"מ ואני מעריך שהוא לא יקבל אותו".
בסיום, הדגיש פרופ' הכהן: "אני משער ומקווה שהשופטים ייתנו לראש הממשלה בכל זאת ארכה קטנה, ואם לא נגיע לסיטואציה שעוד לא נהיה כמותה במדינת ישראל. אתה לא נוהג במצב בו איש הישר בעיניו יעשה. הפתרון הוא לפנות לביהמ"ש ולומר שהיא טעתה. הוא בא ואומר שלא יכולים לעשות את מה שאומרים לו, אני משער שבית המשפט יתייחס לדבר הזה".
עריכה: מיכל קדוש