רגע לפני סוף התוכנית, ד"ר מאיה רוזמן שבה לפינת המתכון כדי להוסיף לכם את המנה הכי טעימה ובריאה שתשלים לכם את ארוחת השבת. והפעם: קרפ חלבון עדשים במילוי פיצה.
"מתכון של כלתי נוי", חשפה המומחית.
משרים כוס עדשים אדומות במים לפחות שעתיים, ממליצה להחליף את המים לפחות פעם אחת שוטפים היטב, שמים בבלנדר יחד עם: כפית מלח, כפית אבקת שום, כפית בזיליקום מיובש ומים עד גובה העדשים.
טוחנים היטב עד לתערובת חלקה שופכים למחבת חמה ומשומנת עד לכיסוי של כל המחבת בשכבה דקה. כשיש בועיות והשוליים מורמים ונפרדים בקלות, הופכים צד. שמים כף רוטב עגבניות, 2 כפות מוצרלה ותוספות שאוהבים (אני בחרתי בפסטו שום).
הופכים כך שחצי טורטיה מכסה את החצי השני, מטגנים עוד שתי דקות משני הצדדים מגישים חם וטורפים.
*הכמות מספיקה לשבע עד חמש טורטיות/קרפים, תלוי בגודל המחבת. רצוי לערבב קצת את הבלילה בין הנגלות.
110 קלוריות לקרפ אחד, 9 גרם חלבון ליחידה.