איפה הכסף
עם ענת דוידוב

בדרך למהפכה במזון?

טבעונים, האזינו: משרד הבריאות אישר לחברת 'רמילק' ייצור חלב שאינו מן החי • ג'ייסון רוזנברג, מנהל פיתוח עסקי בחברה, סיפר על התהליך


חברת 'רמילק', מובילה עולמית בפיתוח וייצור של חלבוני חלב אמייתיים שאינם מן החי, דיווחה כי הוענק לה אישור ראשוני מסוגו בישראל לשיווק חלבון חלב שאינו מן החי, המופק על ידי תהליך התססה ייחודי. בשיחה עם ליאת רון ואריה מליניאק בֺ־103fm, ג'ייסון רוזנברג, מנהל פיתוח עסקי בחברה, סיפר בהתרגשות על ההתפתחות.

"רגע היסטורי ומרגש מאוד", אמר בפתח השיחה בהתרגשות. "כמו כל מוצר מזון חדש ששמים אותו על המדף, אנחנו צריך לעבור תהליך רגולטורי ולוודא שהמוצר בטוח לצריכת אדם". כשהתבקש להסביר במה מדובר בדיוק, השיב: "בגדול, בחלב שיוצא מהפרה יש מספר מרכיבים, כשהעיקרי מהם הוא מים והמשניים הם חלבון, שומן וסוכר. החלבון של החלב הוא למעשה החלק הפונקציונלי ביותר של המוצר, זה שמשמש כרכיב בסיס לייצור של הרבה מוצרי חלב שונים, כמו יוגורטים וגבינות וגלידות. אז אנחנו פיתחנו שיטה כדי לייצר את אותו החלבון, בתהליך של התססה - התוצאה הוא רכיב לתעשיית המזון שזהה לחלבון שיוצא מהפרה".

בהמשך, עוד הסביר את מטרת התהליך: "היתרון הוא לייצר את אותו הדבר שכולנו אוהבים, אבל לעשות את זה עם הרבה יותר ידידותיות לסביבה. בנוסף לכל זה, אנחנו גם יכולים לתת מענה לאותם הצרכנים שהם טבעוניים או מפחיתנים ומחפשים לצרוך מוצר שאינו נגע בבעל חיים". והבהיר: "אבקת החלבון שאנחנו מייצרים תוכל להחליף את אבקות החלבון שמגיעות מחלב הפרה, אם כי יש לנו עוד כמה צעדים שאנו צריכים לעשות כדי לייצר בכמויות שיספקו את האפשרות להימנע מבעלי חיים כמפעל יצרני - זה דבר שייקח כמה שנים".

עריכה: דוד זבולוני 

27/04/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


רוני בר-און ואריה אלדד
רוני בר-און ואריה אלדד  |  צילום: 103fm
Paris