'אור שלום' הוא ארגון ללא מטרות רווח המטפל בילדים ונוער בסיכון שהוצאו מחזקת הוריהם על ידי רשויות הרווחה בשל נסיבות של חוסר מוגנות קיצונית וקשיים בתפקוד ההורי. איריס קול ביקשה לשוחח ב־103fm עם לירון לוי הרשקוביץ, מנהלת תוכנית הבוגרים בארגון, שסיפרה על היוזמה הברוכה. בהמשך, שוחחה גם עם ליאורה בת ה־26, בוגרת התוכנית וסטודנטית לעבודה סוציאלית, המתנדבת ב'אור שלום', הפעם מן הצד השני.
"'אור שלום' קם לפני 40 שנה, והמשימה שהוא לקח על עצמו היא לגדל ולטפל בילדים שנאלצים לצאת מהבית בגלל קשיים בתפקוד הוריהם", פתחה. "לשכת הרווחה ולפעמים בית המשפט מחליט להוציאם מהבית, ואז הם מגיעים אלינו. יש לנו מערך של משפחות אומנה, שמחליטות לפתוח את ביתם לילד או זוג אחים, ולגדל אותם עד שההורים יחזרו ויכלו לגדל אותם בעצמם. עד גיל 18 מגדלים את הילד כאילו היה שלהם, לצד הניסיון לשמור על הקשר עם ההורים. בתוך זה, יש לנו מערך של משפחות קלט, שמקבלות תינוקות ופעוטות בזמן חירום, לפעמים אפילו באמצע הלילה, שנמצאים אצלם עד שמצבם מתייצב. המשפחות הללו באמת עושות עבודה מיוחדת מאוד".
לשיחה הצטרפה ליאורה, ושיתפה במציאות הלא פשוטה אליה נולדה. "התדרדרתי בלימודים, לא היה עליי פיקוח, והתחלתי לעשות שטויות כמו כל נער ונערה אבל קצת יותר", טענה. "היו אלכוהול וסיגריות בסיפור שלי, דברים שנערים לא אמורים לעשות ובטח לא יותר מדי. אמא שלי היא חד הורית שהתגרשה מאבי כשהייתי בת 4.5, והייתה צריכה לעבוד בארבעה מקומות עבודה ולא היה לה זמן. גם אני הייתי נערה מאוד קשה".
"ממש הגעתי לדלתות של משרד הרווחה, דפקתי על הדלתות שלהם, אמרתי שאני רוצה להצליח בחיים ושאני צריכה עזרה", הוסיפה באשר לרגע בו הבינה שהיא יכולה לשנות את גורלה. "קישרו אותי ל'אור שלום', והרגשתי שזה בית. מילדה עצמאית שהייתה כל היום בחוץ, להיכנס לבית שיש בו חוקים ומטלות זה היה לא פשוט, אך אין מאושרת ממני".
בתגובה, סיכמה לירון לוי הרשקוביץ בהתרגשות: "כשליאורה אומרת שהזמן טס זה מקסים בעיניי, לגדול במשפחת אומנה או להיות ילד שמוציאים מהבית זה מאוד קשה. היכולת להסתכל אחורה ולהגיד שהיה כיף, זה מעיד גם על החוזק של ליאורה ועל מה שאנחנו מצליחים לייצר שם - חוויות ילדות טובות. אנחנו לא מוותרים על אף ילד".
ב־14.5 ארגון 'אור שלום' יוצא לראשונה בקמפיין שגרירים לקמפיין גיוס המונים למשך שבוע. לפרטים נוספים, גלשו לאתר אור שלום.