לאחר המהומות שפרצו היום (ד') בצפון בשל הקמתן של טורבינות ליד ישובים של החברה הדרוזית באזור רמת הגולן, בשעות האחרונות הושגה הודנה של עשרה ימים בין הצדדים. במקביל בחודשים האחרונים צעירים רבים בחברה מקבלים דוחות בשל בנייה בשטחם ללא אישור, דבר שלא נעשה עד כה.
רפיק חלבי, ראש עיריית דלית אל־כרמל שוחח עם בן ואריה ושיתף במצב הקשה ביחסים. "בואו נפריד בין שני דברים, בין מה שקורה בגולן, שזה העניין של הטורבינות, לבין הדרוזים בישראל", הבהיר. "מה שקורה ברמת הגולן - זה שהיה הסכם עם כמה אנשים זה נכון, אבל תושבים אחרים אמרו שזה פוגע בהם, שזה מפריע להם גם לשדות שלהם ולבתים שלהם. וכל הדברים האלה ביחד גרמו למהומה מאוד גדולה".
הוא תקף: "מה שקורה אצל הדרוזים בישראל כאן זה סיפור לא פחות כואב, יש כאן פשוט הזנחה טוטלית בכל מה שקשור בתכנון ובבנייה ולכן הרבה צעירים מקבלים כאן צווי הריסה, קנסות של 300 אלף שקל, של חצי מיליון שקל, אלה פשוט דברים נוראים ואיומים. המציאות הזאת היא מציאות שמי שגרם לה זו אי היכולת של הממשלה להעניק לנו את האפשרות לתכנן ולחיות כמו בני אדם".
על האזרחים הדרוזים שמחו וסגרו את כביש 89 לזמן מה, אמר: "זכות המחאה קיימת לכולם, בטח לאזרחים נאמנים וטובים. פשוט כנראה זו הדרך היחידה להביא לכותרות את הזעקה האמיתית, זה לא רק בקפלן, גם תומכי הרפורמה וגם המתנגדים עושים את אותו הדבר, ולא רק הם, גם חרדים ומתנחלים וערבים. קרוב לעשר שנים סיקרתי את השטחים, את קדומים, אריאל, אלון מורה, קריית ארבע, אני יודע איך התנהגו המתנחלים כל התקופות האלה ולכן בואו לא נדבר על המחאה אם היא קשה או לא קשה ואנחנו יודעים למה".
לבסוף, סיפר: "כתבתי לפני חודש מכתב לראש הממשלה מדם ליבי ואמרתי 'הולך להיות אסון'. שימו לב למה שקורה. דיברנו עם ראש השב"כ לפני עשרה ימים ואמרנו שהולך להיות אסון, והם פשוט העלימו עין. אין עם מי לדבר. אין עם מי לדבר בממשלה הזאת. אני מנסה להגיע למנכ"ל משרד הרווחה כבר שבועיים - שלושה. מאז קמניץ לא היו קנסות בסדר גודל הזה, תאר לעצמך בחור אחד משתחרר מהצבא, מתחיל לבנות בית באדמה הפרטית שלו וחוטף 300 שקל קנס".
עריכה: נויה חסון