מסע אל העבר, הלכה למעשה: את פינת המחקר שלה, הקדישה ד"ר מאיה רוזמן לד"ר אתי גונן, המנטורית וההשראה שלה לאורך השנים, שסיימה החודש את הדוקטורט בתזונה עליו עמלה במשך זמן רב.
"אתי היא השראה לכולנו, היא בת 78, ומוכיחה שאפשר להגשים כל מטרה וכל חלום בכל גיל, היא אחת הדיאטניות הוותיקות בארץ", תיארה רוזמן. "אתי בדקה האם תפריט לדינו של מגורשי ספרד בירושלים מתאים להגדרות של תפריט ים תיכוני".
בהמשך, אירחה את אתי בפינתה החגיגית, והאזינה בשקיקה לתוצאות המחקר. "צריך להסיק שיש דברים בעבר שמאוד ראוי לקחת אותם משם ולהעביר אותם אלינו", סיפרה ד"ר גונן. "התפריט שלהם היה מבוסס על הרבה ירקות וקטניות ועל מעט אגוזים".
"היום הירקות והפירות מאוד יקרים, פעם הם היו מאוד זולים", הוסיפה.