ספורט
עם רון קופמן, אייל ברקוביץ', יוני הללי, אריה מליניאק, משה פרימו, צביקה שרף ואלי סהר

"בלונדון הבנתי שיכולותיה של לי ירדו"

גולשת הרוח לי קורזיץ חשפה כי היא סובלת מלוקמיה חריפה • יו"ר איגוד השייטים יהודה מעיין: "איגוד השיט תמך בה לכל אורך הדרך"


אתמול (א') התוודתה לי קורזיץ בת ה־39, גולשת הרוח שזכתה ארבע פעמים לאורך הקריירה באליפות העולם, כי היא מתמודדת עם לוקמיה חריפה ואף עברה שבעה טיפולי כימותרפיה. בהמשך, הבהירה שמטרתה החדשה היא לחיות.

יהודה מעיין, יו"ר איגוד השייטים, התייחס לבשורה המצערת: "התברר לי קרוב למשחקים שהיא חולה במחלה קשה ועשינו את כל ההתאמות כדי שהיא תוכל להגיע ללונדון בכושר הכי טוב שיכול להיות. בלונדון הבנתי שהיכולות שלה ירדו אבל ברוח הכי חזקה היא עוד הייתה שולטת בים. כשהרוח ירדה, היא לא יכלה להציג את כל היכולות שלה כי היה דרוש פמפום חזק ועבודה מאוד חזקה וזה לא היה ביכולות שלה. היא סיימה מקום שישי – מאוד מאכזב. ברגע שירדה הרוח, הבנתי שפודיום לא נקבל, התנאים לא היו שלה וראיתי שהיא לא מסוגלת".

לדבריו, "אני לא המשכתי באיגוד, אבל איגוד השיט תמך בה לאורך כל הדרך, לאורך שנים. לפני כמה שנים עשו לה מגבית מאוד יפה והצטרפו מספר ספורטאים בראשם ורד בוסקילה ודאגו לעשות תרומה גדולה מאוד בשבילה. לגבי המצב הבריאותי, אני מקווה בשבילה שטוב".

בהמשך, שוחחו על תפקידו כיו"ר איגוד הטאקוונדו, והתייחס לקיץ הקרוב. "החלום שלי להגיע עם יותר מאחד לאולימפיאדה. יש 4 קטגוריות בסך הכל, שניים של גברים ושניים של נשים. המלחמה היא מטורפת ואנחנו לא לבד בעולם, כולם רוצים להגיע לזה. ברגע שהטאקוונדו, גם העולמי, הבין שהמדליות עושות משהו למדינות אז כולם משקיעים".

"מבחינת המדליות יש יותר לנשים - ואני חושב שהחלוקה במספר המתחרים היא כמעט חצי חצי"

לאחר מכן, הוסיף כי "הייתי עכשיו באליפות העולם, ההשקעה שם מטורפת גם של מדינות אחרות. אם עד עכשיו הלכנו, אז עכשיו אנחנו צריכים לרוץ על סרט נע כדי להשיג אותם. זה מה שאנחנו עושים, עובדים קשה והנבחרת מתאמנת יום-יום ברמלה, בהדרכתו של יחיעם שרעבי שלדעתי הוא אחד המאמנים הבכירים בעולם. אנחנו עושים את הכול כדי שנגיע במרץ עם 4 קטגוריות שהן שוות משחקים אולימפיים".

עוד אמר: "המטרה שלנו היא ליצור נבחרת מאוד איכותית. זה לא קל, אין לנו מספיק מתחרים בכל המשקלים וזאת אחת הבעיות הקשות בישראל, שאין לנו מסה בכל משקל. במשקלים הקלים יש הרבה מתחרים ובכבדים פחות".

הוא הדגיש: "על זה נשים את הדגש בשנתיים – שלוש, שש שנים הקרובות. וזה יבוא דרך עבודה מאוד חזקה דרך הנוער, שם אנחנו מצפים להגדיל 40-50 ספורטאים וזה ידרוש תקציבים מאוד גדולים".

"מבחינת המדליות יש יותר לנשים", הבהיר מעיין: "לא רק באולימפיאדה, גם באליפות העולם ואירופה יש יותר נשים עם מדליות מאשר גברים. אני חושב שהחלוקה במספר המתחרים היא כמעט חצי חצי. הפתיע אותי מאוד שבאתי לענף וראיתי כמות בנות מטורפת, זה ענף שהולכים בו מכות ואתה פתאום רואה כל כך הרבה בחורות וילדות צעירות וזה ממש מפתיע".

על המעבר מתחום השיט אל הטאקוונדו, שיתף יהודה מעיין: "זה ייקח זמן להנחיל את כל הדברים האלה, מכירים אותי אבל מי שמתעסק באופן מקצועי מול המתחרים זה יחיעם שרעבי. אני יכול לתת עצות, חלק מהן שומעים וחלק פחות. אני לומד המון בתחום הזה, כי זה תחום חדש לגמרי. כדי לקבל החלטות נכונות צריך להקשיב לאנשים. אני חושב שהצוות המקצועי שלנו מצוין. אני יכול לצעוק מהקהל אבל אני גם לא צועק מהקהל, אני מסתכל ומעיר את ההערות שלי בשקט ואני חושב שהן עוזרות".

"הם לא הביאו אותי לחלק המקצועי, אלא יותר לחלק הארגוני ואיך לעשות מארגון קטן – ארגון חזק מאוד. והוא יהיה מאוד חזק, תוך שנתיים-שלוש הוא יהיה אחד הארגונים החזקים והמבוססים", סיכם.

עריכה: שי איידלר

10/07/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


לי קורזיץ
לי קורזיץ  |  צילום: אלקטרה מוצרי צריכה, ברישיון CC BY-SA 3.0
Paris