אתמול (ש') בשעות הערב הובהל ראש הממשלה נתניהו לבית החולים שיבא לאחר שחש ברע, לאחר בדיקות הוחלט כי הוא ישאר ללילה להשגחה. פרופ' רפי קרסו (103fm), שוחח עם ענת דוידוב וטל שלו על סכנת ההתייבשות בימים חמים אלו.
"כשאנו נמצאים בתנאים חמים, יש מערכות טבעיות כגון הזעה המצננות את גופנו, הזיעה מתאיידת ואנחנו מתקררים, וכשאנו מזיעים, אנו מפסידים לא רק מים, גם מלח. קחו בחשבון כי גופנו מכיל 50% מים לפחות. ברגע שנפסיד אחוז מסוים מהנוזלים בגוף, פעילות הגוף משתבשת", הסביר.
לדבריו, "אני לא יודע מה קרה אצל ראש הממשלה, אבל הסימנים של התייבשות מופיעים די מהר, זה לא שהם מופיעים 24 שעות אחר כך. אם אני רואה אדם שבא לבית חולים בגלל התייבשות ושעתיים אחר כך הוא מדבר איתי, הייתי מצפה שהוא יהיה מחובר לאינפוזיה".
עוד אמר על מצבו של רה"מ: "הוא נראה מצוין בטלוויזיה, במיטבו אפשר להגיד. אבל מוכרחים להשגיח ומוכרחים לעשות בדיקות, לבחון אולי זאת אינה התייבשות. חשוב לזכור כי זהו אדם העובד שעות ארוכות, בתנאי לחץ, במתח אדיר. הוא בן 70+ ולכן צריך לקחת בחשבון שיהיו דברים אחרים, ולכן טוב עשה בי"ח שאשפז אותו".
"אני רוצה להעביר מסר לציבור, אם אתם חשים ברע, עופו לבי"ח הקרוב לאזור מגוריכם, לא עם מונית. אלא עם אמבולנס".
מה עושים אנשים שלא מזיעים או לא צמאים?
"תמיד צריך לשתות ולזכור כי רפלקס הצמא יורד עם הגיל, כלומר אנשים מבוגרים פחות צמאים. ומה שחשוב הוא שמים קרים מאוד, קשה לשתות הרבה. לעומת זאת מים פושרים או חמימים קל לשתות".
"קנה המידה צריך להיות, שתן בהיר. יש לשתות לפחות 2 ליטר נוזלים. קנה המידה בימים חמים, הוא צבע השתן", סיכם.
עריכה: עינב אורגד