מעיין אדם

"אני מרגיש שיש כל כך הרבה ייאוש ברחובות"

אליסף פרץ ששכל את שני אחיו ולוקח חלק בפרויקט לאיחוד הלבבות, סיפר: "אני חושב שכולם רוצים להגיע למצב שבו אנחנו לא נלחמים אחד בשני"


עמותת 'דרך שירה בנקי' ששמה למטרה לאחד בעם ולייצר שיח יוצרת יום מיוחד לקראת 9 באב, ובו ייצרו מעגלי שמאחדים אנשים מכל החברות וכל המגזרים, ומסוגלים לשבת באותו חדר ולדבר. אליסף פרץ, יזם חברתי, שלוקח חלק באירוע, התייחס לדברים.

"כולנו קמים הבוקר עם איזשהו כאב קטן, כל אחד במקום אחר, כל אחד על משהו וכואב לי שאנחנו נמצאים במצב כזה שאנחנו כל כך רחוקים אחד מהשני. אני מרגיש שיש כל כך הרבה ייאוש ברחובות, שכאילו צריך להעביר את השיח גם לקצת שיח של תקווה כי הייאוש נמצא בכל מקום", אמר פרץ בפתח השיחה. "זה תוקף אותך מכל כיוון ואני אומר 'רגע, מה יכול להרים אותי?', כי את הקושי והפילוג אנחנו רואים כל הזמן ברחובות, אז אולי ננסה במקומות האלה לעשות קצת טוב ולתת לאנשים טיפה תקווה".

עוד הבהיר כי "אני מזוהה עם עם ישראל, עם זה אני מזוהה. אני מזוהה איפה שיש אהבת חינם, נתינה. אני למען המדינה. עמדתי במציאות הישראלית, אני חושב שכולם רוצים להגיע למצב שבו אנחנו לא נלחמים אחד בשני. שיש מטרה אחת משותפת. אני חושב שבאיזשהו מקום איבדנו את היעד המשותף שאנחנו רוצים להגיע אליו".

בהמשך, הצטרפה לשיחה חברת הכנסת נעמה לזימי (העבודה), והתייחסה ליוזמה: "אני חושבת שיש הבדל בין מי שאני מרגישה שהכוונה שלהם היא לא בתום לב, לבין מי שאומר לי 'אני חושב שצריך רפורמה' ויש איתו דיאלוג והוא לא רוצה קרע בעם. אני גם רואה הרבה קולות היום שאני לומדת להעריך של תומכי רפורמה שאומרים, 'אם זאת הדרך, אנחנו לא רוצים את החקיקה'. הסיפור של מה שמפרק אותנו ומה יקרה יום אחרי, זה משהו שהם רואים אותו".

"זו הממשלה שנבחרה ולמשול היא יכולה וזו זכותה, אבל לשנות משטר זה אקט לגיטימי", הכריזה. "בכלים דמוקרטיים לא משתמשים כדי לשנות משטר דמוקרטי. נוצר דיאלוג שהוא דיאלוג של מחשבה, מה המשמעות של דמוקרטיה, איפה המקום שלנו מי שיוצאים יום יום. לא הייתה לי שבת כבר חצי שנה, זה מספיק חשוב בעיניי להגן על הדמוקרטיה הישראלית. אני יכולה להבין את המקום שלאומר 'תספרו את הקול שלי'".

פרץ: "אם כל אחד יבוא ויגיד שהוא מסרב אנחנו נתפרק"

בנוסף, ביקשה מעיין אדם להעלות נקודה נוספת הקיימת היום בין מתנגדי ותומכי הרפורמה - תופעת הסרבנות. "אין לנו את הפריווילגיה לנהל את השיח הזה. אנחנו מדינה תחת איום קיומי", טען פרץ, "אחד הדברים הכי בעייתים בשיח זה שכאילו מבטלים את התחושה ולא באמת מקשיבים לכאב של הבן אדם שמדבר. אם כל אחד יבוא ויגיד שהוא מסרב אנחנו נתפרק".

"אני אתמול חזרתי מאזכרה של טל יפרח, לוחם אגוז שנהרג בצוק איתן. עמדו שם אנשים מכל קצוות הקשת, ובשביל טל, ששוכב עכשיו באדמה כי הוא נלחם בשביל לכולנו, עניין אותו שאנחנו נוכל ללכת לישון בלילה בשקט. את הדיון הפוליטי צריך לנהל במקומות פוליטיים", זעק. "אני מכבד כל אחד ודעתו, כאבו, אבל בסוף אני מסתכל על הרוב. בסוף הם כולם מאוחדים בזה שכשיצאו לקרב לא עניין אותם מי אתה ומה אתה".

לאור אמירותיו הזכירה אדם את דבריהן של שתי אימהות שכולות, כאשר האחת בעד והשניה נגד הרפורמה, ועל הטענות שקיבלו כי הן משתמשות השכול הוא חלק ממי שאתה, איבדתי שני אחים, זה חלק ממי שאני, זה לא משהו מנותק ממני. כל אחד יכול להביע את דעתו האישית. עד היום הדבר שמאחד אותנו זה לא שכול, זו ההבנה הקיומית שאנחנו כאן ברשות עצמנו. אם אנחנו לא נהיה מאוחדים אנחנו נתפרק".

עריכה: שני רומנו

21/07/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


הפגנה נגד הרפורמה המשפטית
הפגנה נגד הרפורמה המשפטית  |  צילום: חיים גולדברג/פלאש90
Paris