המחאה ממשיכה: היום (ד') צפויה להתקיים צעדת ענק בתל אביב - 'צעדת ההגנה על מערכת המשפט ושומרי הסף', זאת בשל הידיעה כי בג"ץ ידון בחוק הנבצרות הפרסונלי מחר (ה'). הצעדה תובל על ידי שרי משפטים לשעבר, שופטים בדימוס וכן פעילים ממחאות ההתנגדות השונות. אבי ניסנקורן, לשעבר שר המשפטים, שיוביל הערב את הצעדה, שוחח עם אריה אלדד ורוני בר-און על כך ב-103fm.
בפתח דבריו הסביר ניסנקורן את המוטביציה ואמר: "הנושא המרכזי הוא ברור. בהבנתי יש סכנה ברורה לדמוקרטיה הישראלית ואפיון המדינה כמדינה דמוקרטית. זה פעם התבטא בחוק הסבירות ופעם התבטא באמירות מסוכנות של שרים בממשלה ושל ראש ממשלה, שלא מתחייבים לקיים החלטות שיפוטיות. ופעם אחרת באמירות כמו לפצל את היועצת המשפטית לממשלה כי היא לא מתיישרת למה שאנחנו רוצים".
בהמשך הוסיף בדאגה: "מכיוון שעבדתי עם נתניהו, שמעתי ממנו הרבה הבטחות שלא קוימו אחר כך. כולל הבטחה לרוטציה או להעברת תקציב, שישראל התנהלה בלי תקציב כמה שנים. האמירות לא קונות ולא אומרות כלום. דווקא מעשים. מעשה של ראש ממשלה שאומר 'אני לא מתחייב לקיים החלטה שיפוטית'. במדינה דמוקרטית השלטון לא יכול להגיד 'אני לא אקיים החלטה שיפוטית'".
אריה אלדד ורוני בר און ציינו כי נתניהו לא התבטא כך, אולם לדברי ניסנקורן זה מה שאמר נתניהו הלכה למעשה.
"אם כוחו של בית המשפט נובע מחוק יסוד, הוא לא יכול לפסול. אתה לא יכול לפסול חוק יסוד בחוק יסוד", אמר אלדד בנחרצות.
על כך השיב ניסנקורן במהירות: "אם כך, בא נבטל את בתי המשפט ושהשלטון יגיד גם בית המשפט יכול להחליט ומה לא. הרי גם ככה אנחנו בדרך לשם".
עוד הוסיף להסביר: "במדינה דמוקרטית מקיימים החלטות של בית המשפט העליון. במשטר דמוקרטי יש לך בתי משפט. אם אתה לא מכבד את ההחלטות שלהם, אז אין טעם בכלל שיהיה משטר דמוקרטי. ומה שעושה ראש הממשלה - הוא מפורר את המשטר הדמוקרטי הישראלי . הוא לא יכול לקרוא לאחדות מצד אחד ומצד שני לבוא ולהגיד 'אני לא אקיים החלטות של בית המשפט העליון'".
בהמשך התייחס לבג"ץ הנבצרות וטען כי "אני לא חושב שעילת הנבצרות זה לב מאבק המחאה, בטח לא שלי. מחאתי ומאבקי זה על עצמאות בית המשפט העליון. נבצרות זה לא עצמאות בית המשפט העליון. מה שלדעתי מקודש בדמוקרטיה זה בית משפט עליון ושומרי סף עצמאיים, שלטון וכנסת. לצערי הכנסת שלנו, כולם יודעים, לא קיימת. נשלטת שילטון מוחלט על ידי הקואליציה, לא משנה איזו קואליציה אגב ונשאר רק בית המשפט העליון".
לדבריו יש לחזק את הכנסת ואמר: "חיזוק הכנסת זה להפוך אותה לגוף שלא שפוט של הקואליציה".
"הפתרון הפשוט להקפיא את המהפכה השלטונית. היא מפוררת את המדינה, הכלכלה והאחדות. והיא מפוררת את הדמוקרטיה הישראלית", סיכם את דבריו בחשש.