ד"ר מאיה רוזמן הציגה מחקר חדש שחשף כי צריכת כרוב לבן וכרוב סגול מפחיתה סיכון לסרטן: "על פי מחקרים שבוצעו במשך שנים רבות – בכרוב יש חומרים חשובים שמפחיתים סיכון לסרטן", אמרה. "אני זוכרת כבר לפני 30 שנה כשהתחלתי לכתוב בעיתונים, שכבר לא קיימים, מאמרים בתזונה, כתבתי על המחקרים על הכרוב, ואנשים אמרו לי שהתחילו לאכול יותר כרוב בזכות המאמרים".
עוד ציינה: "הכרוב עשיר בויטמין C, בסידן, בברזל, בסיבים תזונתיים, ומשביע מאוד מאוד עם רק 25 קלוריות במאה גרם. הכרוב הסגול מכיל גם אנתוציאנינים – הפיגמנט הסגול שבפני עצמו נחשב לנוגד חמצון שמגן בפני עוד סוגים של סרטן. הכרוב הוא גם ירק לא יקר במיוחד, וזה מפתיע לאור העובדה שאני אישית ניסיתי לגדל כרוב בחצר – ולקח שנה שלמה עד שצמח לי כרוב בגודל 'נורמלי'".
בהמשך, העלתה לשידור את מיכאל לוי - מגדל כרוב שחשף כי "כרוב זה דבר מסובך לגדל, הוא גידול חורפי, העונה הטבעית היא בחורף. אבל מגדלים אותו גם בקיץ, אבל אז הגידול שלו לא זול בכלל הכרוב גדל בעיקר בדרום – לא בגלל שמתאים לדרום אלא כי יש שם שטחים פנויים".
לבסוף סיכמו: "הכרוב צריך להיות נקי ורענן, עם קליפות חיצוניות ירוקות ולא מקולף – לא כזה שהורידו ממנו עוד ועוד קליפות. החיצונית היא יותר ירוקה. כשמקלפים זה נהיה יותר לבן וזה אומר שהוא ישן. גם אם מורידים כמה עלים – שוטפים רק מבחוץ, בפנים הוא סגור. עדיף לשמור במקרר, אבל עדיף לשמור 10 ימים אחכ זה משנה את הטעם. כרוב גדל בחודשי הקיץ בערך 70 יום, בחודשי החורף 100 יום עד שגדל כרוב אחד".