בעיצומה של חופשת הקיץ שגורמת לכולנו לחקור ולחפש מקומות חדשים לבקר בהם, פרופ' רפי קרסו שב לבקר במסעדה אהובה עליו מפעם, לא רחוקה ממרכז ארץ, אבל עם נוף מסעיר ומרגש של הרים, גבעות, חום וירוק. הפרופ' לקח איתו חברים למסעדת גוז' ודניאל בניצוחו של השף שניר אנג-סלע שממקומת במושב בני ציון שבצפון השרון כדי שייהנו יחד איתו מהבשר המשובח, שליוב הטעמים המיוחד ותשומת הלב לפרטים הקטנים.
לדבריו, "את גוז' ודניאל ממושב בני ציון אני מכיר כמעט מיום פתיחתה לפני כמעט 12 שנה. מהיום הראשון שביקרתי בה זיהיתי את המקום כמדהים, קודם כל מבחינה צורנית, על גבעה ליד מגדל המים הצופה לנוף האינסופי של מטעי זיתים ירוקים וכסופים וכרמי גפנים הנושקים למפרסת, ביחד עם הצבע החום בהיר העדין והאוכל הנהדר יוצרים אווירה קסומה. מאז פריצת הקורונה, ואולי גם קצת קודם, לא ביקרתי בגוז' ודניאל עד לפני מספר שבועות. הצצתי ונפגעתי, המנות היו כל כך טעימות שהחלטתי לחזור אחרי מספר ימים עם מספר חברים וההנאה הייתה גדולה".
את הארוחה החלו עם כמה מנות ראשונות: "הזמנו את לחם הבית, הגיעו שני סוגי לחמים, האחד מסוג פוקצ'ה עבה, לחם לבן איטלקי, והשני, פרוסות של לחם שיפון כהה עם סיידר תפוחים, לידו צלוחית של סלסה עגבניות וצלוחית של שמן זית וחומץ. הלחם נאפה במקום והיה טעים מאוד. לבקשתי, הגיעה גם צלוחית חמאה. אחד מחברינו הזמין סלט של ירקות שורש 'סלט גוז' ודניאל', מנה שאינני נוהג להזמין, היא תמיד מורגשת לי קשוחה, אבל הפעם הופתעתי לטובה. ירקות השורש, גזר, קולרבי, סלק, צנון שנחתכו במנדולינה לקיסמים דקים דקים דקים והוגשו עם רוטב הדרים ועשבי תיבול - שילוב נהדר, טעים, מאוזן, ששינה לחלוטין את עמדתי לגבי ירקות שורש בסלט".
עוד חשף: "כמנה נוספת הזמנו כבד קצוץ של פעם, הגיע כבד קצוץ עדין כנראה בתוספת חמאה או שמנת שהוגש בין ממרח בין קצוץ בין מוס, טעים מאוד, הוגש עם בגט קלוי, צנוניות, חרדל, הזכיר לי מאוד את הכבד הקצוץ שאימי זיכרונה לברכה הייתה נוהגת להכין. מנה נהדרת ב־44 שקלים".
"הקרפצ'יו מפילה בקר עם שמן תימין, ארוגולה, ופרמז'ן ב־74 שקלים, היה חתוך דק דק כפי שקרפצ'יו אמור להיות חתוך, ועם איכות בשר הפילה המשובח שממש נמס בפה, ביחד עם הארוגולה המרירה קצת מטבעה והפרמז'ן יצרו שילוב טעמים נעים עם טעם של עוד. גם הסלט שנקרא 'סלט הים התאילנדי' מדג מוסר עם כרוב סגול ובצל ירוק עם נענע ורוטב רימונים היה משובח, אם כי חריף מעט לטעמי. אבל ממש לא חריף לאוהבי האוכל התאילנדי ואוהב החריפות".
בהמשך, קרסו סיפר על המנות העיקריות השונות שחלק עם חברו, השניצל הווינאי וניוקי סטרוגנוף: "אני הזמנתי גם כוס יין סיציליאני אדום, יין נחמד טעים ב־36 שקלים לכוס. בשר העגל היה רך, אמנם לא כמו שניצל עוף אבל טעים בהרבה יותר, הציפוי היה נהדר פריך וטעים, סלט מלפפונים קטן היה בצד ופירה מתפוחי אדמה שהוגש לידו. הפירה היה נהדר עם השניצל, מנה נהדרת ב־98 שקלים".
"מנת הניוקי סטרוגנוף, מנה קלאסית, רצועות פילה הבקר בושלו בציר בקר ויין אדום בבישול ארוך, ביחד עם פטריות הפורציני ואליהם נוספו הניוקי, כמובן תוצרת בית, שהשלימו את המנה, ובצד מעט שמנת חמוצה של איזון הטעמים של ציר הבשר והפטריות בחמצמצות קצת טעימה. מנה יקרה אבל שווה – 128 שקלים".
בהמשך, סיפר: "רציתי להזמין מנה של שיפודי סינטה, מנה נהדרת שאכלתי שבוע קודם, אבל לצערי איכות סינטת הבשר המיוחד שמשמש למנה זו, לא היה מספיק רך ועסיסי לשיפוד, ולכן אם לא יוצא להם "עשר" המנה לא יוצאת. כלומר, לא מעגלים פינות. אבל טעם של רצועות הסינטה הרכה שממש נמסה בפה על שני שיפודי מתכת עדיין נמצאת על קצה לשוני".
לקראת הסיום, חשף את הקינוח המושלם לארוחת השחיתות: "כמנה אחרונה הזמנו קראק פאי, עוגה אמריקנית העשויה מבסיס של שיבולת שועל ומלית של סוכר, קמח, שמנת מתוקה וחמאה, כן, הרבה חמאה. לא תמיד באים לאכול ארוחות שחיתות, אבל מידי פעם ובאירועים הנפש ממש חפצה להשתולל קצת. ואם בשחיתות עסקינן, נסו גם את הפבלובה של גילי ב־56 שקלים שמספיקה לכמה אנשים".
"גוז' ודניאל מסעדת שף מיוחדת במינה, טעימה, לא זולה אבל מחירים סבירים ביותר לרמתה. מסעדת שף למרות שהם קוראים לעצמם בצניעות 'ביסטרו', או 'ביסטרו בופה', מומלץ בחום", סיכם בהתרגשות.