בפינת טוב לדעת המסורתית, ד"ר מאיה רוזמן החליטה לדבר על הערך התזונתי של הכרישה. "נתחיל להתכונן לראש השנה, ונדבר על אחד הירקות הכי פופולריים על שולחן החג: הכרישה. שאפשר לכנותה גם פראסה, וגם, לוף", אמרה.
היא סיפרה: "אז כשהייתי בצבא היו מכנים שימורי בשר גם – לוף. בדקתי מאיפה נובע השם הזה, ואין שום קשר לירק לוף/פראסה/כרישה. אלא למשהו שהשתרש עוד מימי הכיבוש הבריטי פה בארץ שאכלו שימורי MEAT LOAF, כלומר, קציצות בשר. היא שייכת בעצם למשפחת הנרקיסים".
עוד ציינה כי "יש לה טעם שמאוד מזכיר את הבצל, היא מתוקה וחריפה.. ושימו לב – יש בה 61 קלוריות במאה גרם, ואחוז סוכר ממש כמו בפירות – 14 אחוזים. לא מרגישים את המתיקות עקב החומרים החריפים שיש בה שקצת מתפרקים בחימום טיגון או אפיה ואז מרגישים יותר את המתיקות הזו, שמשדרגת כל פשטידה או קציצות".
לבסוף, סיכמה: "ש בכרישה המון סידן, המון ברזל, הרבה מגנזיום, גם המון אשלגן. ולפי מחקרים – צריכת כרישה מפחיתה סיכון לסרטן הערמונית, וסוגי סרטן נוספים".