מיד בפרוץ המלחמה נרשמה התגייסות נרחבת ומשמחת של כלל האוכלוסייה במטרה לספק מוצרי מזון ומגוון שירותים לאנשי כוחות הביטחון הנלחמים בדרום ובארץ כולה וכן לניצולים מעוטף עזה. אך מנגד רשתות המזון והשיווק הגדולות סרבו להוריד את המחירים ולעזור בנטל ההוצאות בתקופה לא פשוטה זו. ידיעה זו עוררה זעם רב בקרב הציבור. אורי וטרמן, מנכ"ל 'שופרסל', שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והתייחס לעליית המחירים.
בפתח השיחה, ביקש להבהיר כי המלאי בסופרים מתמלאים מעת לעת: "הימים של סוף השבוע שעבר היו ימים יותר מורכבים כי שרשרת האספקה נתקלה בקשיים, בעיקר מחסור בעובדים. אבל כרגע ברוב סניפי הארץ, הסניפים מלאים. כמובן שיכול להיות משהו נקודתי, ובו נטפל באותו היום או יום למחרת".
בהמשך, התייחס לחשיפה כי צו ייבוא החלב הוארך ב־3 חודשים: "המחסור בחלב הוא משהו שהיה גם לפני המלחמה. כרגע יש חלב שמגיע בכמויות מסוימות וזה שיהיה ייבוא זה יקל ויעזור. בעיניי, זה לא פתרון לטווח ארוך, זה פתרון לטווח קצר. צריך להגיע להסדר עם הרפתנים".
"לגבי הנושא של המחירים, אני חושב שיש פה אחריות של כולנו, של המדינה, הספקים ורשתות השיווק, אין שום סיבה שאנחנו נעלה מחירים", הבהיר, והוסיף: "ירקות ופירות זו בורסה, בדרך כלל המחירים באמת משתנים, זה לא כמו מוצרים יבשים – שאתה מחליט על מחיר בתחילת החודש והוא נשאר כך. אפשר וצריך גם לפקח על המחירים, גם אולי לייבא מחו"ל וגם כמו שאנחנו עושים בשופרסל בחלק מהמקרים, לסבסד מוצרים כדי לא לתת לעליית מחירים לגיטימציה".
לאחר מכן, האזינו השניים לדבריו של מנכ"ל משרד הכלכלה אמנון מרחב, שטען כי הוא יהיה אחראי על פיקוח המחירים בתקופה זו. "הוא אמר לך שהוא יפקח על המחירים? כי אנחנו עושים את זה בעצמנו", אמר וטרמן. "אנחנו לא חיכינו, לא לדוד ביטן ולא לאמנון מרחב, שהם עושים עבודה מדהימה, אבל שופרסל היא מספיק אחראית. המשימה שלנו משבת שעברה היא לספק מזון רציף למדינת ישראל, אני עוסק בזה כל היום וגם העובדים שלי. יש לנו הערכות מצב פעמיים ביום. בשדרות ביום שני באחת בצהריים פתחתנו את החנות לצורך תושבי שדרות. שופרסל באמת עושה הכול ולא חושבת על מחירים בתקופה הזאת".
"יחד עם זאת, אני לא חושב שיש הרבה גופים שמנצלים את זה, אם יש יבואנים שזה גורם להם להפסדים, המדינה צריכה לבוא ולעזור להם. אין שום סיבה שהאזרח ישלם יותר בתקופה הזאת. אני הבטחתי שעד תום המלחמה שופרסל לא תעלה מחירים", ציין בנוסף.
"ואם המלחמה תיערך שנה?", תהתה ענת דוידוב, ואורי וטרמן הגיב: "אני מאוד מאוד מקווה שלא נגיע לזה, בכל זאת אנחנו מנהלים חברה עסקית, כמו שזה נראה כרגע ובעת הזו - אנחנו נרתמים ולא ניתן יד לעליית המחירים. בסוף זו חברה עסקית, המדינה תצטרך לתת יד אם זה ייגרר לכמה חודשים או שנה. אנחנו לא בנקים שמרוויחים מיליארדים, אני בימים האלה לא מסתכל על זה, אני כבר 10 ימים מנהל ממש מלחמה כדי שמדינת ישראל תוכל להאכיל את האזרחים שלה. כרגע השורה התחתונה לא מעסיקה אותי".
לבסוף, הדגיש כי אין בכוונתו לפטר עובדים בתקופה הקרובה: "אנחנו צריכים עובדים לעולמות הליקוט, גם בלוגיסטיקה ובאונליין. אנחנו קולטים מתנדבים, אנחנו נקלוט עוד עובדים אם צריך, ואנחנו ממש לא מתכוונים לפטר עובדים".
עריכה: נויה חסון