כמידי שבוע ד"ר מאיה רוזמן הביאה את פינת 'טוב לדעת' והשבוע השיבה לתהיה, האם עדיף לחם ללא סוכר לאלה שחולים בסוכרת, התשובה של ד"ר רוזמן תפתיע אתכם.
לדבריה, "חשוב לי לעשות סדר בנושא זה פעם אחת ולתמיד. ממש ממש לא! מבחינתי זו שערוריה שיש חברות שמדגישות על הלחם שלהם 'ללא סוכר' כאילו שהוא מתאים יותר לסוכרת או לבריאות שלנו!.
אפיתי לחם בחיי לא מעט פעמים, כמות הסוכר שצריך לשים בכיכר לחם שלמה היא כפית או שתיים.כפית או שתיים של סוכר, שמתחלקות ל-20 פרוסות לחם! זה מה שיהפוך את הלחם למתאים לסוכרת? או יהפוך אותו ליותר בריא? אם יש בו או אין בו כפית או שתיים של סוכר בכיכר הלחם השלמה?
4 גרגרי סוכר בפרוסת לחם אינם יכולים להגדיר את הלחם כפחות בריא. מה כן מתאים לסוכרת? בהנחה שתתעלמו מההגדרה המטופשת על האריזה "ללא סוכר", צריך לבדוק את הדברים הבאים: האם הקמח הוא מלא בלבד? כל קמח מלא עדיף, ואם יש לכם ברכיבים קמח שלא רשום ליידו את המילה "מלא" – זה לא טוב.
מבחינת אינדקס גליקמי נמוך לסוכרת – יש עדיפות לשיפון (מלא). קמח שיפון מתעכל ונספג באיטיות יותר מקמח חיטה רגיל, הוא פחות מקפיץ את רמות הגלוקוז בדם ולכן נחשב לעדיף בזמן סוכרת.