קשה להאמין, אך חלפו מאה ימים מאז 7 באוקטובר, מאז אותו היום שבו החלה מלחמת חרבות ברזל. אודי סגל וענת דוידוב פתחו את התוכנית בהתייחסות לציון הדרך הקשה.
"100 ימים של תקווה, של רצון לנצח, של נחישות, של חנק, של אבל, שבהם אנחנו נושכים שפתיים גם מול הנחישות של חמאס, גם מול ההנהגה שלנו", אמר סגל. דוידוב הוסיפה: "הסתכלתי אתמול על ראש הממשלה נואם, ה'אנחנו ננצח' הזה, זה בעצם במילים אחרות 'אנחנו הפסדנו' לא רק ב־7 באוקטובר, אלא גם עכשיו".
בהמשך הצטרף לשיחה טל לב רם ('מעריב', 103fm) והסביר: "יש הרבה דילמות ולבטים וניסיון להבין וספקות. במאה ימים הללו יש הרבה מאוד הישגים. אתה רואה הרבה דברים שקורים בשטח. אתה רואה את צבא המילואים שקורה בשטח ומתאגד לו מחדש. אנשים שלא עשו מילואים 20 שנה והינה הם נלחמים".
לדבריו, "אתה רואה לוחמים מאוד מאוד נחושים, אתה רואה הישגים שנוגעים בהם הפעם בידיים אחרי ששיקרנו לעצמנו במשך שנים, מפעלי ייצור שחשבנו שתקפנו ופגענו. בסוגיה הצבאית אפשר לנצח את חמאס, זה יהיה קשור הרבה מאוד לעמידה שלנו כעם, וחשוב לא פחות איך המנהיגות שלנו תתנהל, כי ללא מנהיגות חזקה, יציבה, אמינה, ישרה קשה מאוד להכריע גרילה כזו כמו של חמאס".
עוד אמר: "נדמה לי שיש עכשיו קונצנזוס במערכת הביטחון שהדבר הראשון והדחוף זה נושא החטופים. האם זה אומר שבפרשנות של מערכת הביטחון קודם אתה צריך לעצור את הלחימה ואז להגיע למשא ומתן? התשובה היא לא, אבל אני כן חושב שהפעולה בח'אן יונס שנמצאת במהלך כבר די מתקדם יכולה לספוג את זה אם יהיה הסכם שאפשר לעצור אותה לתקופת זמן ואחרי זה לחזור ולהילחם מול חמאס, כי יש עוד הרבה עבודה לעשות".
המשיך ופירט: "יש את רפיח, ואתם רואים שמצפון הרצועה עוד יורים ויש הרבה מאוד אתגרים, אבל אולי הסימן הזה של נושא התרופות שמראה שעדיין יש חטופים, שמראה שעדיין לחמאס דרך אגב יש שליטה מסוימת על נושא החטופים, אולי בזה יש איזשהו איתות. בשטח נמשכת הלחימה. אתה מגלה תעשיית נשק, תעשיית רקטות, מעל ומתחת, בעיקר מתחת לקרקע. אתה מבין שחמאס במשך שנים ארוכות למד את התקיפות האוויריות שלנו, למד איך לייצר את התעשייה הזאת. אתה רואה את מפעל הנשק הזה, הוא לא מבייש תעשיות נשק בעולם בהיבטים מסוימים. נבנתה שם תעשייה של ממש. כשאתה נוגע בדבר הזה בידיים, אז אתה גם פוגע בו, אתה פוגע בו גם בעתיד. זה דבר שייקח הרבה מאוד זמן, לא משנה איך תקרא לזה".