במהלך הלילה פעלו כוחות צה"ל, בשיתוף הימ"מ והשב"כ, בבית החולים איבן סינא שבג'נין וחיסלו שלושה מבוקשים ששהו במקום. טל לב רם ('מעריב' ו־103fm) עדכן בפרטים.
"פעולה יוצאת דופן של הימ"מ יחד עם השב"כ בבית החולים בג'נין. הכתובת המרכזית היא מבוקש, איש חמאס", אמר. "על פי המידע שמגיע מהשב"כ הוא היה בקשרים גם עם חמאס חו"ל בנוגע לקידום פיגועים. הוא נפצע כנראה בתאונת עבודה, במהלך הכנת רכב תופת. ההחלטה היא לפרוץ לאותו בית חולים, פעולה שאתה צריך כוח מאוד מיומן, ולכן אני מניח שבחירה בהקשר הזה בימ"מ, שהיא זו שיודעת לעשות פעולות כאלה. אני מניח שמה שזיהו והיו במעקב אחריו, שהוא פשוט נשאר בבית החולים ומשם ניהל את הקידום של אותה תוכנית פיגוע".
עוד הדגיש כי "ג'נין זה כמו ג'נין. הוא פעיל חמאס, הוא בקשרים עם חמאס בחו"ל. השניים שהיו סביבו הם לא בהכרח פעילי חמאס - אחד של הג'יהאד האסלאמי. אנחנו מכירים את זה בג'נין, הזהויות של מי שמתארגן יחד לפיגוע, זה מתערבב בין ארגוני הטרור השונים. היו מקרים במהלך השנים שפעולות כאלה קרו והתרחשו באזור בית חולים, אבל החלטה ממוקדת כזו, אתה נכנס פנימה, מחסל את אותם מחבלים, יוצא החוצה ומנתק מגע".
לדבריו, "אין ספק שזה גם סימון כלפי ג'נין ששם גם הדפוס הזה על שימוש בבית חולים, זה לא בהיקף של עזה, אבל נדמה לי שלפחות מבחינת התפיסה אותם מחבלים ראו בבית החולים מרחב חסינות, וצה"ל, שב"כ וימ"מ מבהירים - אין מרחב חסינות. בבית חולים הכול יכול להסתבך, זה בהחלט אירוע שפעם אחת הוא מבצעי, יש פה היבטים של תכנון, אבל יש בו גם היבט של מסר".
בהמשך התייחס לב רם ללחימה בדרום הרצועה בצל הדיווחים כי חמאס דחה את המתווה לשחרור החטופים. "זו לא דחייה מוחלטת. דיברנו על זה שאם יש הזדמנות נכונה מבחינה מבצעית למנף להגיע להסכם, כנראה שזה הזמן. הפעילות בח'אן יונס נמשכת, ונמשכת טוב. ביממה האחרונה סדר גודל של הליכה מתחת למנהרות, סוג של תמרון חדש, ק"מ".
"בשלב הזה שאנחנו נמצאים לקראת סיום הפעולה העצימה בח'אן יונס, השתלטות מבצעית, פירוק אותם גדודים של חמאס", הבהיר והוסיף: "הנקודה הזו יחד עם חזרה לפשיטות בצפון הרצועה בצורה יותר משמעותית בעקבות חידוש הירי שם או המאמצים שחמאס עושה גם לפעול צבאית ולהתארגן מחדש. דרך הדבר הזה נדמה לי שישראל מתכנסת לקראת מצב שזה הלחץ הצבאי כרגע. כנראה שהתחנה הבאה ברפיח היא לא עכשיו, לא מייד".
בסיום דבריו הסביר לב רם כי "אם יש הבדל משמעותי זה קודם כל הנכונות הישראלית ללכת להסכם, הלחץ האמריקני על הקטארים, ומתווה מסוים שהגיעו אליו בהסכמות, רק מה, חמאס כרגע לא בהסכמות. השאלה אם יצליחו לתרגם את הלחץ הצבאי להסכם, יש אינטרס ישראלי מובהק גם לזירה הצפונית, ועל זה עכשיו יש קונצנזוס במערכת הביטחון. ההתקדמות כרגע היא בעיקר בגלל ישראל, עדיין לא בגלל חמאס".
עריכה: שני רומנו