קרסו יוצא לאכול
עם פרופסור רפי קרסו

טעים, איכותי ובמחיר משתלם

אם חשקה קיבתכם באוכל אסייתי משובח, הניעו את הרכב לכיוון רמת השרון - וסעו למסעדת נוצ' • פרופ' רפי קרסו פקד את המקום, ולא בפעם הראשונה


כשהמצב לא בהכרח מאפשר לטוס לחופשה קצרה באסיה, נראה שהכי קרוב זה להגיע למסעדה טובה ולהינות מהטעמים של המזרח. פרופ' רפי קרסו פקד את מסעדת נוצ' הממוקמת בסייפן 31 ברמת השרון, ושב עם רשמים ערבים לחך.

"מסעדת נוצ' ברמת השרון היא כמעט מוסד", הכריז פרופ' קרסו. "זו מסעדה אסייתית בלב שכונה, שבה אכלתי מספר פעמים בעבר ותמיד נהנתי. המקום תמיד מלא, אווירה חופשית, לא מפונפנת, בר משקאות למי שמעוניין. במסעדה ישנם מספר חללים, אינטימים יותר ואינטימים פחות, בעיקר בערב ובלילה. התפריט מגוון, ישנן מנות הודיות, יפניות, סושי ומנות מגוונות ממזרח אסיה כמו באנים, יש ראמן, נודלס, הכול מכל וטעים".

פאני פורי - ספיישל הסלמון // צילום: יניב מורוזובסקי

כמנה ראשונה הזמין קרסו את מנת הפאני פורי - ספיישל סלמון (59 ש"ח). "פאני פורי זה אוכל רחוב, הודי קלאסי, אותו חטיף מטוגן ועגול שנראה כמו כדור פינגפונג בצבע צהוב, וממולא בדרך כלל ברוטב של מחית תפוחי אדמה, חומוס ובצל. הגיעו ארבעה פאני פורים קריספיים, מתפוררים בפה, מתפצחים בנעימות שהיו מלאים בסביצ'ה סלמון כמו שהובטח לנו. זה הגיע עם רוטב קלאסי, עשוי מנענע, זרעי כוסברה, כוסברה, שהבסיס השמנתי שלו ניתן על ידי יוגורט. הרוטב היה לי מאוד טעים למרות שכל מי שמכיר אותי יודע שאני לא מי יודע מה מת על כוסברה".

גיוזה פרגיות // צילום: יניב מורוזובסקי

מנה נוספת שהגיעה אל השולחן הייתה הגיוזה פרגיות (55 ש"ח). "הגיוזה מאודה ואחר כך מטוגנת קלות. הגיעו לשולחן ארבעה כיסוני בצק צרובים ומטוגנים קלות בחמאה, בטעם נהדר, הם היו אמורים להיות ממולאים בבשר פרגיות, כרישה, ג'ינג'ר ובצל, אבל את הכרישה לא הצלחנו לגלות. ליד הגיוזה הופיעה צלוחית קטנה עם שמן שומשום".

אחד המאכלים הנפוצים ביותר בקרב האוכל האסייתי הינו הסושי, על מגוון צורותיו. פרופ' קרסו הזמין בתור התחלה סנדוויץ' סושי במילוי סלמון, אבוקדו וגבינה צהובה, מטוגן בטמפורה עם שומשום שחור (62 ש"ח). "בסנדוויצ'ים היו שכבות יפות של סלמון, שכבה יפה של אבוקדו, שילוב שאני לא בטוח שהיפנים היו חותמים עליו בעיקר בגלל הגבינה הצהובה, אבל לנו זה לא הפריע כי המנה הייתה מאוד מאוד טעימה וגדולה".

"מנה נוספת שהזמנו זה קאני רול (66 ש"ח)", הוסיף. "סרטן רך שיריון מצופה בטמפורה, ספייסי מיונז בציפוי שבבי טמפורה פיקנטיים. מנה נהדרת, משתלבת, מאוזנת, הציפוי שהיה עליו היה מאוד טעים. לקחנו עוד מנה של סושי אוסלו, מנת סושי קלאסית של סלמון ואבוקדו בציפוי שומשום שחור, אינסייד אאוט. טעימה ונדיבה מאוד, כמות יפה מאוד של דג, של אבוקדו".

קאני רול, רול סלמון ואבוקדו וסנדוויץ סושי במילוי סלמון  // צילום: יניב מורוזובסקי

כמו בכל ארוחה טובה, טעימה ועמוסה במנות, הגיע גם זמנו של הקינוח - והפעם, קינוח טפיוקה מלווה פירות (48 ש"ח). "טפיוקה למי שלא יודע זה חומר גלם עמילני שעשוי משורש של צמח. המקור שלו אמנם בברזיל אבל הטפיוקה מאוד נפוצה באסיה. הטפיוקה שאנחנו לקחנו היא טפיוקה פירות, עם פיזור של פירות, תותים טריים באיכות טובה מאוד, אפרסמון, קיווי, גלידת מנגו עם אוכמניות סגולות וגרידת שקדים מרוסקים. מנה גדולה וטעימה לאוהבי טפיוקה. מנה שמספיקה לשני אנשים רבעים, או שלושה שבעים".

קינוח טפיוקה מלווה פירות // צילום: יניב מורוזובסקי

"מסעדת נוצ' ברמת השרון שווה ביקורת, שווה ביקור. מחירים הוגנים, רמת אוכל נהדרת - הנאה צרופה", סיכם פרופ' קרסו. 

עריכה: שני רומנו

14/02/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' רפי קרסו
פרופ' רפי קרסו  |  צילום: 103fm
Paris