בניגוד לשמה 'קפה איטליה' היא לא בית קפה קטן, אלא מסעדה איטלקית משובחת. במשך שנים היא שומרת על מעמדה כמסעדה איטלקית מודרנית שאינה שוכחת את המטבח המסורתי בארץ המגף. מדובר באחת המסעדות היפות בעיר, כזו שמצליחה לשדר חמימות גם באולם ענק, ומארחת בצל קורותיה מאות סועדים מרוצים כל יום. פרופ' רפי קרסו הגיע לבקר בצהריים, והעניק לנו הצצה לתפריט העסקיות העשיר. אין ספק, אנחנו כבר מתחילים להיות רעבים.
בתחילה ביקש פרופ' קרסו להמליץ למאזיניו הרעבים להזמין מקום. שכן, "אם אינך מזמין מקום תצטרך להמתין זמן רב לשולחן". פרופ' קרסו הסביר כי מדובר בנקודת מפגש מרתקת עבור אנשי תקשורת, בעלי עסקים, ואנשי כלכלה שמגיעים למקום לפגישות עסקיות, אבל לא רק. "זה בזכות האווירה, השירות הטוב, ובעיקר בגלל האוכל הטעים בניצוחו של שף איתי בידרמן", אמר. לדבריו, תחת ידיו של בידרמן חומרי הגלם האיכותיים הופכים למנות קלאסיות מהמטבח האיטלקי המסורתי, ואין כל ספק שאנחנו נשארנו סקרנים.
תוספת אפונה במיץ עגבניות // צילום: פרופ' רפי קרסו
"אני נוהג לאכול במקום זה מדי פעם ארוחות עסקיות בצהריים", שיתף פרופ' קרסו, "ואף פעם לא הייתה לי תלונה או הערה על טיב האוכל ורמת הקולינריה". מחירה של ארוחה עסקית במקום עומד על 98 שקלים. "יש תפריט קבוע של 25 מנות ממנו אתה יכול לבחור מנה ראשונה, ומנה עיקרית. בחלק מהמנות נצטרך להוסיף 10 עד 28 שקלים לשדרוג", ביקש קרסו להזכיר.
שעועית במרק עגבניות // צילום: פרופ' רפי קרסו
בין המנות הראשונות בתפריט אפשר למצוא כמה וכמה סוגי סלטים מעניינים. החל מסלט חסה עם שמן זית ופרמז'ן, סלט שורשים וירקות אדומים, או סלט הקפרז'ה המפורסם. אין ספק, השילוב של עגבניות שרי טריות, קרעי גבינת מוצרלה, עלי בזיליקום, שמן זית, ורוטב בלסמי מצומצם תמיד מצליחים לשפר את מצב הרוח, ואנחנו רק בתחילת הארוחה. בתוספת 10 שקלים בלבד אפשר ליהנות מעוד אפשרות מרעננת לפתוח איתה את הארוחה העסקית – קרפצ'יו בקר או סלמון. פרופ' קרסו, שמרבה לבקר במקום, סיפר כי למנות אלו יש "טעם נהדר שנגמר מהר".
אם חשקה נפשכם במרק חם ביום קר גם את זה אפשר למצוא בתפריט העסקיות הנהדר של 'קפה איטליה'. "אני לקחתי מרק שעועית ועגבניות, מרק נהדר. טעים, מאוזן, ומשביע", הודה הפרופ'. במידה ותרצו לקבל תוספת פרמז'ן למרק או בכלל לא תקבלו קערית מלאה בפרמז'ן שגירדו לפני מי יודע כמה זמן, אלא מלצרית חביבה תיגש אליכם, ותגרד עבורכם פרמז'ן כמה שרק תרצו. אין ספק, מדובר בשדרוג נוסף של החוויה האיטלקית.
מרק שעועית בתוספת פרמז'ן // צילום: פרופ' רפי קרסו
כשמגיעים לעיקריות אפשר למצוא מגוון רחב של פסטות עם רטבים מכל מיני מטבחים באיטליה. בתוספת 12 שקלים תוכלו ליהנות מלזניה בולונז אותה כינה פרופ' קרסו מעולה. בנוסף, אפשר להוסיף 28 שקלים וליהנות משתי מנות דגים מרגשות בתפריט. אין ספק, מדובר במקום שמקפיד על רף גבוה מאוד, ועל כן המנות המוגשות בו הן גדולות ונדיבות, ובעיקר מעוררות בנו חשק עז לנסוע לבקר באיטליה.
דג חריף ברוטב עגבניות // צילום: פרופ' רפי קרסו
ליד הארוחה הזמין פרופ' קרסו כוס יין מיקב סומק שבזיכרון יעקב, ולמרות שהיין לא היה זול הוא היה טעים, ויותר מזה: דווקא בתקופה זו ההמלצה היא לתמוך בעסקים ישראליים ככל שניתן. בשורה התחתונה, מסעדת 'קפה איטליה' היא מסעדה איטלקית טובה, "זו מסעדה ששומרת שנים על רמת קולינריה טובה", אמר הפרופ', וזה אומר הכול.
הדג ללא הרוטב, עם תוספת לבחירה בצלחת נפרדת // צילום: פרופ' רפי קרסו
קפה איטליה, רחוב יונה קרמניצקי 6 תל אביב יפו
עריכה: עדן בן ארי