ראש המחקר בחברת 'צ'ק פוינט' עודד ואנונו שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm והסביר את המשמעות של החוק האמריקני החדש שנועד להילחם בחברת טיקטוק.
"אפשר להגיד שארה"ב במלחמה עם טיקטוק כבר יותר מחמש שנים. למה זה קורה עכשיו? למה עכשיו האולטימטום? צריך להבין שבעולם הסייבר יש את המלחמות שהן מאחורי הקלעים. ברגע שיש פלטפורמה שיש בה יותר משני מיליארד משתמשים שרובם אמריקנים, הפלטפורמה הזאת היא בעצם אחראית על מיקומים מידע ותכנים, וכל המידע יושב בשרתים ברחבי העולם, כשבעצם השרתים העיקריים נמצאים בסין. מה שזה אומר מבחינת הסייבר זה שבפוטנציאל יש לממשלת סין יכולת לבצע איסוף מודיעין מאוד עמוק. דבר שני, לבצע מניפולציה מאוד גדולה על התוכן האמריקני".
למה דווקא נטפלים לטיקטוק? כי הבעלים שם סינים?
"אנחנו בעידן אחר היום, אנחנו בעידן של בינה מלאכותית. ובעצם מי שיש לו את הכמות מידע הכי גדולה, בעצם הוא מה שנקרא, מנועי הבינה המלאכותית שלו יהיו הכי טובים או הכי משמעותיים. זו החלטה אמריקנית זה שהם לא רוצים שיהיה מידע על כל כך הרבה אזרחים אמריקנים שאין להם שליטה עליו".
"אנחנו לפני כמה שנים עשינו מחקר על בסיס ההודעות של האמריקנים, ובאמת נתקלנו בחולשה בפלטפורמה של טיק טוק. שתבינו: חולשה קטנה נתנה לי כניסה למאגר של יותר ממיליארד איש, יכולתי לאסוף עליהם מידע", הוסיף.
"בסופו של דבר, פעילות סייבר או פעילות התקפית היא פעילות מודיעינית. יש להם יכולת מודיעינית לאסוף ולהרכיב תמונה. ואנחנו נמצאים בעידן של דיפ פייק ובינה מלאכותית, ויש להם ממש יכולת למניפולציה על הציבור האמריקני, וצריך להבין שזה משמעותי", סיכם.
עריכה: חרות עזני