פרופ' רפי קרסו פתח את התוכנית עם התייחסות לפטירתו של עומר דץ מהתקף אפילפסיה, כפי שנודע אתמול (ה'): "זה הכניס לחרדה הרבה מאוד חולי אפילפסיה והחרדה היא בצדק. אני נוירולוג 54 שנים וטיפלתי באלפי חולי אפילפסיה. בכל חיי המקצועיים נתקלתי בשני מקרים (של מוות) שגם בשניהם זה לא היה בטוח שזו הסיבה".
לדבריו, "למות מאפילפסיה זה נדיר ביותר, רק במקרה שקורה איזה משהו נדיר ומישהו שוכב על הגב, אבל בדרך כלל זאת לא מחלה שממנה מתים. זה אומר שני דברים - חולי אפילפסיה, גם אם אתם מרגישים מצוין, אל תפסיקו טיפול. יש אנשים שאחרי שלוש, ארבע, חמש שנים שאין להם טיפול, הם מחליטים שהם בריאים ומפסיקים את הטיפולים ואז מגיע התקף מאוד מאוד קשה, יכול להופיע, אבל לא חייב".
"לכן, אם אתם סובלים ממחלת האפילפסיה ומאוזנים טוב ולוקחים שנים טיפול ואין לכם שנים רבות התקפים, אל תחליטו בעצמכם שאתם בריאים. אם אתם רוצים להוריד תרופות, תתייעצו עם הרופא הנוירולוג המטפל והוא יגיד לכם איך לאט לאט לנסות להוריד את התרופות. אני אישית מציע למטופלים שלי לא להוריד תרופות, גם אם חמש שנים לא היו להם התקפים", הוסיף.
עוד אמר: "צריכים לקחת בחשבון שהרבה אנשים יכולים גם למות מסיבות אחרות. זה שיש לאדם מחלה מסוימת, זה לא אומר שהוא מת מאותה מחלה בעיקר כשמדובר ממחלה שממנה לא מתים. אז לכל חולי האפילפסיה באשר הם או לכל החולים שיש להם הפרעות חשמליות מסוגים שונים, לא להיכנס לחרדה, לא להיכנס לפאניקה, רק לקחת את התרופות כפי שהרופא מציע לכם".