היום בפינת טוב לדעת ד"ר מאיה רוזמן ענתה על השאלה המסקרנת - האם סילאן עדיף על סוכר? "לא בהכרח", אמרה והוסיפה: "יש בסילאן מינרלים, אבל הוא זהה לסוכר בקלוריות ובהשפעה על סוכרת".
היא הסבירה כי "לסוכר אין ערך תזונתי, רק קלוריות. הוא מופק מסלק סוכר או סוכר קנים טבעי, אבל לא נשאר בו שום דבר מזין, הוא רק גורם להשמנה ולמחלות. בכפית סוכר אחת 20 קלוריות. סילאן מופק מבישול תמרים, הוא מכיל מינרלים ונוגדי חמצון. האינדקס הגליקמי שלו גבוה, והוא לא מומלץ בסוכרת, ממש כמו סוכר לבן".
עוד אמרה: "כפית סילאן אחת מכילה 30 קלוריות. בכפית סילאן יש כל כך מעט מינרלים ונוגדי חמצון, כך שאין להתייחס אליו כאל מקור חשוב למינרלים וויטמינים בתזונה – בשביל כך יש לאכול ירקות ופירות טריים. אם מפזרים על פנקייק חצי כפית אבקת סוכר או מזליפים חצי כפית סילאן, אין הבדל משמעותי תזונתית כשמדובר בכמות כזו. הסילאן לא יהפוך את המאכל לבריא, אלא יש לבדוק את כלל המרכיבים שמצויים בו".
לדבריה, "גם בעוגיות ועוגות שבהן משתמשים בסילאן במקום סוכר - אומנם מדובר בכמות גדולה יותר כמו חצי כוס, אבל צריך להסתכל על המנה שאנחנו צורכים בסופו של דבר, וגם בה יש כמות קטנה (חצי כוס לחלק לכל מספר העוגיות שיצאו לנו)".
לסיכום אמרה: "סילאן מכיל יותר ערכים תזונתיים, אבל גם הוא לא מומלץ בסוכרת, ובכמות של כפית אחת אין הבדל משמעותי בינו לבין סוכר. אין באמת דבר כזה 'סוכר בריא'".