חוזק החסה

ד"ר מאיה רוזמן עם ההסבר המפורט על הירק הידוע: "מכילה שפע ענק של נוגדי חמצון חשובים שמונעים מחלות רבות"


ליל הסדר מתקרב, וד"ר מאיה רוזמן כאן כדי להסביר לכם על החסה, ירק חשוב בארוחת הסדר. "כשבודקים בטבלאות הרכב המזונות מה מכילה חסה, מגלים שפע ענק של נוגדי חמצון חשובי שמונעים מחלות רבות, חומצה פולית וברזל, סלניום ומינרלים נוספים", סיפרה.

ד"ר רוזמן הדגישה: "שילוב ארבעה עלי חסה בסלט מנפח את הסלט פי שניים ותורם לשובע ממושך פי שלושה מאשר סלט בלי חסה. עלי החסה לא מכילים כמעט קלוריות, והתרומה שלהם להפחתת צריכת סוכרים ונשנושים היא עצומה".

מה עושים עם חסה ששהתה שבוע במקרר?
"חבל לזרוק, כי הערך התזונתי של החסה נשמר. יש בה הרבה סיבים תזונתיים, ויטמין C, חומצה פולית, ויטמין K וגם כלורופיל. היא משביעה מאוד, והערך הקלורי שלה אפסי. במקום לזרוק את החסה יש טריק שלמדתי לפני 30 שנה: שוטפים את עלי החסה וקורעים אותם לקרעים בינוניים. שמים את הקרעים בתוך קערה שמלאה במים קרים מאוד וכף סוכר. משרים במשך כשעה, אפשר קצת יותר. החסה סופחת את המים וגם מעט סוכר, הופכת ל'קריספית' יותר מחסה טרייה וגם יותר טעימה".

בהמשך הצטרף שמעון זנזורי, מגדל חסה, ששפך קצת אור על הירק הנפוץ אצל כולנו בסלט: "זו העונה הכי יפה לחסה, נעים לה, היא גדלה יפה, פחות מחלות. כל הזמן מפתחים זנים חדשים, עמידים אפילו בטמפרטורות של 40 מעלות".

באשר לעניין המתיקות ציין כי "מתיקות בחסה תלויה במגדל, אם הוא יודע לגדל את החסה אז היא יוצאת פחות מרה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
22/04/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris