תמיד תהיתם אם אורך רשימת הרכיבים במוצר מזון מסוים ארוך מדי, משמעות הדבר היא שהוא מזיק יותר? ד"ר מאיה רוזמן פרשה משנתה בנושא. הפעם, בפינת טוב לדעת.
לדבריה, "סוכריות עם 3 רכיבים שכולם נוראיים ומזיקים – סוכר, צבעי מאכל מסרטנים, שמן צמחי בלתי מזוהה. צבעי המאכל הם כמו צבע טמבור של קיר – אבל בכמות יותר קטנה, הם מסרטנים, בילדים גורמים להיפראקטיביות, כאבי ראש, כאבי בטן וכמובן שההיגיון שלנו יגיד לנו לבד שצבע של קיר לא אוכלים ולא מכניסים לגוף. בגדול אין הבדל משמעותי אלא רק בכמות".
מצד שני, הסבירה: "עוגיות שעשיתי לבן שלי עם 20 רכיבים שכולם בריאים – שיבולת שועל מלאה, קמח שקדים, קוקוס, שומשום מלא, קינמון, צ'יה, טחינה גולמית מלאה, ביצה, גרעינים לבנים, גרעינים שחורים", לטענתה, "אין קשר בין אורך הרשימה לעד כמה המוצר בריא. הקשר היחיד – יותר קל לקרוא ולבדוק האם מדובר במוצר בריא, אם יש בו פחות רכיבים".