מלפפון הוא חלק חשוב מאוד ואולי הכרחי בסלט הישראלי, ומעטים אלו שלא אוהבים אותו. ד"ר רוזמן אירחה את חקלאי השבוע לשיחה על הירק הירוק והמיוחד.
לדבריה, "אפשר לקצוץ אותו דק מאוד מבלי שיצאו ממנו נוזלים. הוא עשיר בחומצה פולית ובכלורופיל, ושימו לב – אחוז המים במלפפון גבוה יותר מאשר בחלב פרה, שהוא נוזלי! לכן יש בו גם מעט מאוד קלוריות, ובהחלט אפשר לקרוא לו "ירק חינמי", תאכלו כמה שאתם רוצים".
בהמשך סיפר החקלאי יעקב יהודה, מגדל מלפפונים, על הירק שכולנו אוהבים: "בסך הכול, גידול המלפפונים אצלנו הוא גידול קיצי. אנחנו מתחילים פה פחות או יותר ממרץ או אפריל ועד דצמבר". לדבריו, "את המלפפון כדאי לאכול אחרי שלושה ימים. אחרי זה הוא מאבד את הנוזלים שבו. אני לא שומר מלפפון מעבר לשלושה ימים".