אין כמו פיצה

ד"ר מאיה רוזמן הרחיבה לקראת חג השבועות על המאכל שכולנו אוהבים לאכול: "כבר מזמן הפיצה אינה רק בצק טעים עם רסק עגבניות ומוצרלה"


כבר מזמן הפיצה אינה רק בצק טעים עם רסק עגבניות ומוצרלה. מגוון התוספות, סוגי הבצק, המילויים בתוך הבצק ואפילו צורות ההגשה – הופכים את הפיצה כמעט למאכל גורמה. בפתח התוכנית פירטה ד"ר מאיה רוזמן על המאכל שכולנו אוהבים לאכול. 

איך משדרגים אותה בריאותית? רוזמן מסבירה. "קודם כול קמח מלא. בדרך כלל הערך התזונתי גבוה יותר בבצק דק במקום עבה, כי עדיף כמה שפחות קמח, בעיקר לבן, והתוספות היותר בריאות הן זיתים, שיש בהם חומצות שומן חשובות, או פלפל אדום שהוא עתיר בוויטמין C שדרוש לספיגת הסידן מהגבינה של הפיצה". עוד הרחיבה ד"ר רוזמן על חמישה יתרונות לפיצה:

1. במשולש אחד של פיצה יש בממוצע 9 גרם חלבון, כמות זו דומה לכמות החלבון שיש בחצי גביע גבינה לבנה.

2. במשולש פיצה יש גם מעל 200 מ"ג סידן. תוספת של גבינה כפולה עשויה להכפיל את כמות הסידן במשולש פיצה אחד ל- 400 מ"ג, חצי מתצרוכת הסידן היומית לילד בגיל 4-8.

3. במוצרלה אין צבעי מאכל סינתטיים שמזיקים לבריאות, אלא צבעי מאכל טבעיים אנאטו המופקים מכרוב סגול/גזר/סלק. בחלק גדול מגבינות המוצרלה אין בדרך כלל גם חומרים משמרים.

4. במוצרלה כמעט שאין לקטוז, סוכר החלב שרבים רגישים אליו.

5. ברסק העגבניות יש כמות יפה של ליקופן, אחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר. הוא יעיל במניעת מחלות רבות, במיוחד נגד קטרקט, ונגד סרטן הערמונית.

בהמשך שיתפה מעט על הערך הקלורי: "אומנם במשולש פיצה עם בצק עבה וגבינה כפולה 400 קלוריות, ארוחה של 2-3 משולשי פיצה מגיעה לכמות קלוריות של יום דיאטה שלם". לדבריה, "על פי חישובי שקילת הבצק והתוספות, במשולש אחד עם בצק דק ישנן כ-150 קלוריות בלבד".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
24/05/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אילוסטרציה
אילוסטרציה  |  צילום: ingram images
Paris