רון קופמן ואריה אלדד

"איזנקוט מרגיש שמיצינו את הקשר עם נתניהו"

המחנה הממלכתי הגישה הצעה לפיזור הכנסת • ח"כ מיכאל ביטון: "בשבועות ובחודשים הראשונים הקבינט המצומצם עבד טוב, אחרי זה חדרו השפעות פוליטיות"


מפלגת המחנה הממלכתי הגישה אתמול (ה') הצעת חוק לפיזור הכנסת כהכנה לפרישתה, אם תקרה, בעקבות דבריו של יו"ר המפלגה בני גנץ. פרופ' אריה אלדד ורון קופמן דנו בכך ב־103fm עם ח"כ מיכאל ביטון, אשר הגיב לדברים.

"להיכנס לממשלה הזו זו הייתה החלטה פשוטה ונכונה וברורה, לא הייתה קלה כי ידענו למה אנחנו נכנסים, אנחנו מכירים את ביבי ובן גביר, ידענו מה אנחנו עושים, אבל זו שעתה הקשה של המדינה", אמר חבר הכנסת והוסיף: "זה היה נכון לא לעמוד מנגד. הקצינים, הלוחמים, אפילו הממשלה הייתה זקוקה לנו. הציבור אמר 'אנחנו רוצים לפחות לראות שהממשלה שלנו נלחמת יחד בחמאס', ולכן קיבלנו החלטה ברורה ומהירה".

ח"כ ביטון המשיך והדגיש כי "לעזוב זו החלטה לא קלה, כי אתה נשאר עם משפחות החטופים שלא השלמנו את המשימה, עם קציני צה"ל שיותקפו על ידי קיצונים ימנים, אבל ברגע שאתה מפסיק להשפיע ושלא מקבלים תפיסה אסטרטגית ממוקדת עם שישה סעיפים שצריכים לעבוד עליהם יחד, אז אתה אומר 'כנראה שזה הזמן להיפרד'".

"הבן שלי היה בעזה, במרכז, בסיירת גולני, לא מזמן עכשיו גם בבה"ד 1. אנחנו שולחים חיילים לעזה, וראש הממשלה מסרב חודשים רבים לעשות דיון פשוט, לאן פנינו לעזה. אם בליבו הוא כמו בן גביר, חושב שצריך שלטון אזרחי והתנחלויות - תגיד, כנראה לא נהיה איתך, אבל אתה מסרב לעשות את הדיון שאנחנו חייבים מוסרית ללוחמים שלנו. לכבוש את עזה עשינו, וגם את רפיח נטפל, זה עניין טקטי, בסוף נטפל גם ברפיח. אבל לא לשבת ארבעה חודשים ולהגיד לאן פנינו שם? זה מה שמדאיג אותנו", הבהיר.

בתגובה לאמירותיו ביקש קופמן לציין את דבריו של האלוף (מיל') יצחק בריק, שלטענתו ישראל תצטרך לשלוט בעזה על ידי ארבע אוגדות על מנת למגר את החמאס ולא לתת לו להרים את הראש בשנים הקרובות. ח"כ ביטון הסביר: "מסכים שהמלחמה בחמאס לא ליום יומיים ולא לשנה שנתיים, גנץ כבר אמר שילדים בחטיבת הביניים לצערנו ילחמו את המלחמה הזו. כשראש הממשלה אומר 'ניצחון מוחלט' וכל מיני סיסמאות, זה ריק מתוכן. אנחנו במאבק של שנים בחמאס, ועוד נשאר לנו חיזבאללה, איראן ומיליציות".

"מדינת ישראל הולכת להיאבק עשור על ביטחונה מול אויבים שהרימו ראש"

"מדינת ישראל הולכת להיאבק עשור על ביטחונה מול אויבים שהרימו ראש", הכריז. "מה שנצטרך עכשיו, בשבעה באוקטובר, ככשל ואסון ביטחוני, זה ילווה אותנו בעשור הקרוב. אני רואה את זה בכלל ההיבטים. נילחם בחמאס עוד הרבה שנים, אבל האם נסתכל בלבן של העיניים של התוכנית ונגיד להם 'יש לנו תוכנית, בדבר ההיבטים האזרחיים'. בואו נדון, הוא מסרב לדון. חייבים לדון. מה שלא תזרע עכשיו לא יהיה".

דבריו של חבר הכנסת הובילו לדין ודברים, בין היתר בנוגע לזירה הבין־לאומית, ופרופ' אלדד תהה אם הוא קורא לדיון על 'היום שאחרי' ברצועת עזה עבור העולם. ח"כ ביטון חידד: "גם להתחיל פעולות, פעולות שיוסכמו בקבינט. אם כבשנו שטח, ניתן בתהליך נכון להתחיל להביא אותו לדיון אזרחי. לא סיימנו את העבודה, יש כוחות צבאיים קיימים מתפקדים של חמאס, המלחמה הזו תימשך. אבל אנחנו רוצים שכשאנחנו יושבים בחדר בקבינט המצומצם עם ראש הממשלה, לשאול את השאלות. אמרנו לו 'מה אתה הולך לעשות בצפון? מה הכיוון? מתי אתה מחליט שלא יכולנו להביא שקט בניהול של היקף נמוך של חיכוך עם חיזבאללה? מתי תביא החלטת ממשלה על הצפון?', אז הוא הביא החלטה גרועה עכשיו, בלי פתרון לתיירות".

"אין תושבים בצפון", ביקש קופמן להזכיר, וחבר הכנסת טען: "ראש הממשלה מסרב לקחת את ששת הסעיפים ששמו בפניו. תסגור איתנו את היעדים המשותפים, ונעבוד. אבל למה הוא בשב ואל תעשה? למה הוא לא דן על היום שאחרי?"

קופמן לא קיבל את תשובתו של חבר הכנסת וטען מנגד: "אתם לא מביאים פתרון מה כן אלא מה לא. את הלא כבר יש לי, אז אולי יהיה כן. אני לא מצליח להבין, אין לכם שום תוכנית אלטרנטיבית לפתרון? לא בדרום, לא בצפון ולא במזרח". ח"כ ביטון התרעם: "זה ממש לא נכון. לגבי הצפון, אני בוועדה שלי כבר ארבעה חודשים, שם לממשלה ראשי פרקים ודוחף להביא את ההחלטה. הם לא הולכים לשם, לא פקידי הממשלה ולא השרים. בודדים הלכו לשם. לא באים להלוויות. יש מה לעשות בצפון, גם ביטחונית וגם אזרחית".

לדבריו, "יש מה לעשות בעזה, להתחיל שיח. הגיוני שסעודיה תשב עם ארה"ב על היום שאחרי בעזה ולא נהיה בחדר? אנחנו לא אי בודד. כשאנחנו נכנסים בשבעה באוקטובר אנחנו יודעים שראש הממשלה כשל, והוא צריך לקחת אחריות. הוא כשל 20 שנה באיראן, הוא כשל כי במשמרת שלו מדינת ישראל חוותה אסון איום, הגרוע ביותר מאז יום כיפור. ראשת הממשלה שכשלה, גולדה, הלכה הביתה. ראש הממשלה הזה עוד לא אמר כלום. מבחינתנו גם כשנכנסנו להיות איתו, אנחנו יודעים שהוא כשל וצריך לקחת אחריות".

"תקשיבו לגלנט שאמר 'חדרו השפעות פוליטיות'"

באשר לביקורת של השר גדי איזנקוט על תפקוד הממשלה והעומד בראשה אמר: "מה ששיקף איזנקוט זה שהוא כשל בכל ארבע ההבטחות שלו – באיראן, בביטחון, ביוקר המחיה ובסעודיה. גדי התאפק, כמי שחבר בקבינט, כמי ששילם מחיר אישי, כמי שאומר 'אני רוצה להיות בקבינט'. הוא מרגיש שזהו, מיצינו את הקשר עם בנימין נתניהו, כי הוא לא מקבל את ההחלטות ולא חושב על העתיד אלא על הישרדות פוליטית. אגב, זה לא התחיל כך במלחמה. מעדויות בפנים של גדי וגנץ בשבועות ובחודשים הראשונים הקבינט המצומצם עבד טוב, אחרי זה חדרו השפעות פוליטיות. גם תקשיבו לגלנט שאמר 'חדרו השפעות פוליטיות'".

עריכה: שני רומנו

31/05/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ח"כ מיכאל ביטון
ח"כ מיכאל ביטון  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש 90
Paris