ליאור אקרמן, לשעבר בכיר בשב"כ, התייחס להודעת ראש מרחב דרום בארגון כי הוא פורש מתפקידו: "שומעים על רבים, בכירים בצה"ל, שקיבלו אחריות אבל נשארים בתפקידם כי הם לא סומכים על הדרג המדיני שימנה במקומם. אני חושב שאף אחד לא אמר את זה בגלוי, אבל החשש בהחלט קיים: דרג מדיני מנסה להשתלט באופן בוטה על רוב המנגנונים במדינה. אחרי שזה כבר קרה בשב"ס ובמשטרת ישראל, זה עלול לקרות גם בשב"כ", אמר לאריה אלדד ורון קופמן ב-103fm.
אקרמן סיפר כי רונן בר (ראש השב"כ) קיים כמה סבבי מינויים בחודשים האחרונים על פי דרגים: מהדרגים היותר נמוכים ועד לראשי אגפים המקבילים לאלופים. ראש הממשלה אומנם ניסה לעצור את זה, כך על פי הדיווחים, אך בסופו של דבר השתכנע בנחיצותם וחתם על הסבב: "בראייה ממלכתית נכון מאוד למנוע את זה. עם זאת, הארגונים צריכים להמשיך לתפקד. יש שם אנשים שיודעים שהאחריות עליהם, ומבחינת עתיד קדימה - אין להם. ולכן אם הארגון מנהל תהליך מסודר של החלפת בכירים, כשיש כבר מחליף שעושה חפיפה ולומד ומכיר את השטח, אז יכול להתמנות לתפקיד, והארגון ימשיך לתפקד".
אקרמן סיפר על הלכי הרוח בשירות הביטחון כיום: "אני מכיר לא מעט אנשים מתוך הארגון ולא שומע התמרמרות. הארגון מתפקד בצורה טובה מאוד. היה כשל גדול ב-7 באוקטובר, אבל מאז הארגון מתנהל היטב. המינויים מאוד מקצועיים, והם לא גחמה אישית של ראש השב"כ שקם בבוקר ורוצה למנות מקורב. אנחנו לא יודעים מי יהיו כל המחליפים ומתי, יש ראשי אגפים שעוזבים ושכבה של אנשים שתלך, ושכבה צעירה יותר שתחליף אותם".
באשר למסקנות התחקיר הצבאי על התנהלות הכוחות בבארי אמר: "אני חושב שאנחנו צריכים להיות זהירים כשאנחנו קובעים מי כשל וכמה. ראש השב"כ אמר 'תחקרו הכול ושב"כ יהיה פתוח בפניכם'. התוצאה של 7 באוקטובר מזעזעת, אין על זה שום ויכוח. אי אפשר לדבר יותר מדי על פרטים, אבל היה לא מעט מידע בחוץ", הדגיש אקרמן. "חלק גדול מהתקלה היה באופן שהמידע פורש ובאופן שבו התקבלו ההחלטות. הרי ראש השב"כ לא מזיז אוגדות".
עריכה: אחיעד לוק