התגובות על התחקיר הצה"לי על ההתרחשויות בבארי במהלך 7 באוקטובר התקבלו בתגובות מעורבות. מצד אחד מציינים את גבורת הלוחמים במהלך האירוע, ומצד שני קשה עדיין בעיקר לתושבי בארי להשתחרר מתחושת ההפקרה הקשה שהם חשים. עילם מאור, חבר כיתת הכוננות בקיבוץ בארי, נתן את נקודת מבטו על התחקיר.
"מה שמוצג בתחקיר זו תמונה מדויקת, נעשתה עבודה יסודית. אבל יש תחושות של הרבה אנשים שאומרים שהזווית של איך זה קרה, הכוללת את שלבי המודיעין - זו הייתה הדרך שבה היה צריך לבחון את הדברים. בתחקיר אפשר למצוא כשלים טקטיים מסוימים, אבל הלוחמים הם לא התמונה של הכישלון. ה־7 באוקטובר לא יכול להיות על הכתפיים של הלוחמים שבאו ונלחמו בקיבוץ", הבהיר בנחרצות.
"יש תחושות של הרבה אנשים שאומרים שהדרך שמתחילים את התחקיר ללא השלבים המשמעותיים והמוקדמים - המודיעין, הקריסה של האוגדה, איך לא מגיעים אלינו לאחר כל כך הרבה שעות", הסביר על השלבים שלפיהם היה אמור להתרחש התחקיר.
על השיחה עם בן דודו שעובד בלשכת ראש הממשלה באותו הבוקר, סיפר: "בן דודי התקשר אליי, אני בהתחלה מסנן אבל אז מבין שזה אולי קשור לעבודה שלו - אני שומע שראש הממשלה לידו ורוצה לשמוע דיווח מה קורה בבארי, ואז אני פשוט מתאר את המצב ואומר לו שבארי מותקפת על ידי מאות מחבלים ושצריכים סיוע מיידי. הדבר מסתיים בזה שאנחנו שנאמר לי 'אנחנו נטפל'. זה כבר כמה שעות של אירועים שאתה כל רגע מתקשה להאמין כמה שעות אתה לבדך. אם אני בשעה 11 בבוקר צריך להסביר מה קורה בבארי, זה הזוי. אתה שומע ומבין את הקטסטרופה, הייתה תחושה מאוד קשה".
"אני חושב שהחיבור בינינו וההכרה באנשים שנלחמו ונפצעו, זה מה שמנחה אותי", טען. לטענתו, "אלו אנשים מרשימים בכל קנה מידה ישראלי, ואנו גאים בהם מאוד. למרות שיש פה כשלים טקטיים שנמצאו, זה לא יכול להעיד על גודל האסון".
עריכה: אסף חרמוני